SAMSUN

Samsun Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Üzerinde

 
 1318
Samsun Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Üzerinde - Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, Türkiye`nin en riskli bölgesinin "˜Kuzey Anadolu Fay Hattı` olduğunu söyledi.
Bafra Haber

 |  - Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, Türkiye`nin en riskli bölgesinin "˜Kuzey Anadolu Fay Hattı` olduğunu söyledi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü tarafından "Deprem Hasarları ve Kentsel Dönüşüm" semineri düzenlendi. Mühendislik Fakültesi konferans salonunda yapılan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alemdar Bayraktar`ın konuşması olarak katıldığı seminerde dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.
Seminerde İnşaat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Hacıefendioğlu`nun teşekkür konuşmasından sonra sahneye çıkan Prof.Dr. Alemdar Bayraktar, öğrencilere deprem hasarları konusunda bilgiler verdi.
Dünyada en güzel mesleklerden birisinin inşaat mühendisliği olduğunu belirten Bayraktar, "Türkiye, deprem ülkesi olan bir ülkedir. Dolayısıyla depremle ilgili birinci derecede sorumlu olan kişiler de inşaat mühendisleridir. Güzel bir şey yapıldığı zaman inşaat mühendisi, bir yerde bir sıkıntı olduğu zaman da yine inşaat mühendisi akla geliyor" dedi.

"SAMSUN KUZEY ANADOLU FAY HATTI`NIN ÜZERİNDE"
Deprem ile ilgili sunum gerçekleştiren Bayraktar, "Yerkürenin içyapısı farklı farklı kıtalardan oluşuyor. Bu kıtalarda sürekli olarak hareket halindeler. Dolayısıyla bu kıtalar birbirini itmeye başlıyor. Türkiye de Afrika tarafından sıkıştırılan bir konumdadır. Bir şeyi sıkıştırdığınızda onun bir dayanımı vardır. O dayanımı aştığı zaman orada kırılma söz konusu olur. Dünya şu an sürekli hareket ediyor ve sıkıştırılıyor. Depremler faylarda oluyor. Türkiye`nin en riskli bölgesi Kuzey Anadolu Fay Hattı`dır. Samsun da Kuzey Anadolu Fay Hattı`nın üzerindedir" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Üzerinde içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0