GÜNDEM

Samsun Gazeteciler Cemiyeti'nden Kınama

 
 936
Samsun Gazeteciler Cemiyeti'nden Kınama - Bir süre önce Samsun Barosu avukatlarından Ayşegül Gizem Kargı`nın Samsun`da bir karakolda gördüğü kötü muamele basına yansıdı.
Bafra Haber

 |  - Bir süre önce Samsun Barosu avukatlarından Ayşegül Gizem Kargı`nın Samsun`da bir karakolda gördüğü kötü muamele basına yansıdı.

Başta Samsun Barosu olmak üzere, kamuoyu bu konudaki tepkisini gösterdi.

Bu devirde şirin görünsünler diye isimleri "Pembe Kola" çevrilen bir karakolda, üstelik de bir avukata

Hem de bayan bir avukata yapılanlar. İddia bile olsa vahimdir. Bize göre bu bir haberdir.

Ve gazetecinin görevi de İşte böyle;  Adamın köpeği ısırması benzeri, olayları bulup bu ilginçlikleri kamuoyu ile paylaşmaktır.

Bu olayda da gazeteciler bunu yapmıştır. Ancak bir yerel medya kuruluşunun muhabiri Zekeriya Fırat, görevini yaparken gözaltına alınmış, hiç hak etmediği, demokratik ve özgür ülkelerde eşine rastlanmayan bir muameleye maruz kalmıştır.

Samsun Barosu, aynı olayda darp edilen ve kötü muamele gördüğü öne sürülen avukatına sahip çıkmıştır. Eminiz bundan sonra da gereğini yapacaktır.

Biz de Samsun Gazeteciler Derneği olarak, gazeteci meslektaşımızın, hiçbir gerekçe göstermeden,

 "PKK`dan saldırı bekliyoruz, sizi PKK`lı sandık" diyerek komik bir nedenle gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz. Ayrıca görevini ifa ederken gözaltına alınan meslektaşımız, kardeşimiz Zekeriya Fırat gibi

Bundan sonra da görev sırasında, İlgili yasa gereği, "Çalışmalarında kolaylık sağlanması" gerekirken engel olunan, mesleğini icra ederken zorluk çıkarılan, tüm gazeteci meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

Yine ayrıca Zekeriya Fırat`ın gözaltına alınmasının ardından bu konuyu haber yapan gazete ve haber sitelerine teşekkür ederken, bir basın meslek kuruluşumuzun, haber sitelerini tek tek arayarak, meslektaşımızın başına gelenlerin de yer aldığı bu haberi yayından kaldırtmasını da Samsun Gazeteciler Derneği olarak ayıplıyor ve şiddetle protesto ediyoruz.

Biz gazeteciler, kimsenin kulu-kölesi değiliz. Bundan sonra da tüm üyelerimizle birlikte doğru bildiklerimizi yazmaya, doğruların arkasında durmaya devam edeceğiz.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Gazeteciler Cemiyeti'nden Kınama içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0