SAMSUN

Samsun Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi Omüçem'i Ziyaret Etti

 
 79
Samsun Çocuk Hakları İlÇocuk Komitesi Omüçem'i Ziyaret Etti - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi, farkındalık oluşturmak ve çocuklara sunulan hizmetleri yerinde görmek için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Üniversitesi'ni (OMÜÇEM) ziyaret etti
Bafra Haber

 |  - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi, farkındalık oluşturmak ve çocuklara sunulan hizmetleri yerinde görmek için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Üniversitesi'ni (OMÜÇEM) ziyaret etti

Çocuk Üniversitesi Müdürü Doç. Dr. İsmail Gelen ile görüşen Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi okul temsilcisi 15 çocuk, Çocuk Haklarına dair komite tarafından yapılan çalışmalar hakkında Gelen'e bilgi verdi ve Çocuk Üniversitesi'nin çalışmaları hakkında Gelen'den bilgi aldılar. Doç. Dr. İsmail Gelen, "Ülkemizde kurulu 13 çocuk üniversitesinden birisi olan OMÜÇEM'de üniversite ortamında gene üniversitemizin çok değerli öğretim üyeleri tarafından eğitimler verilmektedir. Aktif İngilizce kursu ile çocuklarımız çok kısa zamanda dil öğreniminde büyük mesafeler kat etmektedir. Diğer bir çalışmamızda Deneylerle Fen Okulu. Burada da gerçek yaşamla fen bilimini birleştiriyoruz. Çocuk Üniversitemizde 4 alanda faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bunlar; Beceri ve Sanat Programları, Bilim Modülleri, Geziler ve Yaz/Kış Okulları. Bunun yanında 11 adet proje/etkinliğimiz var. OMÜÇEM olarak gelen talepler doğrultusunda üniversitemizin tüm imk nları kullanılarak her türlü etkinliği yapabileceğimizi ifade etmek istiyorum. Tüm yaptığımız bu çalışmaların sonunda rektörlüğümüz tarafından çocuklarımıza "Katılım Belgesi" veriyoruz" diye konuştu.

Samsun Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyeleri, OMÜ Çocuk Üniversitesinin; Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair sözleşmenin 29. maddesinde "Eğitim, çocuğun kişiliğinin, becerilerinin, zihinsel ve fiziksel yeteneklerinin mümkün olduğunca geliştirilmesini hedefleyecektir. Eğitim, çocuğu özgür bir toplumda faal bir yetişkin yaşam için hazırlayacak; ana-babasına, kültürel kimliğine, kendi dili ve değerleriyle başkalarının kültürel kimliklerine ve değerlerine saygıyı geliştirecektir" ifadeleriyle amaçlanan eğitim ve gelişim hakkına çok önemli bir katkı sağlandığını ifade ettiler.

Gerçekleştirilen ziyaretin devamında OMÜ Planetaryum'a geçen çocuklar uzay hakkında merak ettiği birçok soruya cevap bulmuş oldu. Ziyaret, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü tarafından komite üyesi çocuklara hediyeler takdim etmesiyle son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi Omüçem'i Ziyaret Etti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0