BAFRA

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Bafra’daki Yatırımlarını Tanıtma Töreni

 
 3965
Samsun Büyükşehir BelediyesininBafra’daki Yatırımlarını Tanıtma Töreni - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından son 4,5 yılda Bafra ilçesinde yapılan 1 milyar 165 milyon liralık yatırımlar, düzenlenen törenle hizmete alındı.
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından son 4,5 yılda Bafra ilçesinde yapılan 1 milyar 165 milyon liralık yatırımlar, düzenlenen törenle hizmete alındı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bafra ilçesine 19 Mayıs Barajı’ndan Su Temin Projesi, Yol, Su ve Altyapı Yatırımları Hizmete Alma Töreni’ düzenlendi.

Törene Samsun Valisi Orhan Tavlı, eski Ticaret Bakanı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse ve idari amirler, daire amirleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit kılıç, 19 Mayıs Barajından temin edilerek arıtılan suyun Nebiyan suyu olduğunu yineledi. Törende, ne SASKİ Genel Müdürü ne de Mustafa Demir Nebiyan kaynak suyundan bahsetti. Mustafa Demir suyun memba kalitesinde olduğuna vurgu yaptı. 

Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın törendeki konuşmasının satır başları şu şekilde: 

BİDONLARLA TAŞIDIĞIMIZ NEBİYAN SUYU ARTIK

Bugün bizim için gerçekten çok çok önemli bir gün. Bizim düğünümüz diyebilirim. Bugün. aslında zaman zaman pazar günleri cumartesi günleri biz arabamızın arkasına bidon koyup sayın başkanım belki Nebiyan'ın eteklerine çıkıp oradan bidonlarımızı doldurup buraya gelip "işte Nebiyan suyunu içiyoruz" dediğimiz suyu aslında şu anda biz çok çok teknik ve profesyonel bir arıtmada geçirerek bugün çeşmelerimize getirdik, elhamdülillah. 

Maliyeti bugünkü rayiç değeri ile 650 milyon TL. Yani bizim arabamızın arkasına koyarak getirdiğimiz bidondaki su 650 milyonluk arıtmadan geçerek bugün çeşmelerimize geliyor. 

BORULARDAKİ SU DEĞİŞİNCE DÜZELECEK

Bir haftadır su veriliyor ama bir iki gün içerisinde inşallah o borulardaki suların değişmesi ile beraber çeşmemizden o suyu içeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 

MUSTAFA DEMİR’E TEŞEKKÜR

Tabii bu bütün çalışmalar, büyükşehir marifetiyle, başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın iradesi ile yapılıyor. Sayın başkanımız karar vermeze zaten bunların hiçbir olmazdı. Bu konuda özellikle sayın başkanımıza huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum.

Bafra gerçekten büyükşehirden ciddi bir yatırım aldı. Yani maliyetini bugün rakamlara döksek hakikaten önemli bir rakam. O yüzden bir alkışı hak ediyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum sizlerin huzurunuzda. 

YAĞMUR SUYU PROBLEMİ KALMADI

İsale hatları yapıldı, baraj yapıldı ama Bafra’nın altındaki yaklaşık 115 km’lik içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamının değişmesi gerekiyor.

 Bina bağlantıları yapılmaya devam ediyor. Yağmur suyu ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldı.  Şu anda Bafra’da yağmur suyuyla ilgili çalışma hemen hemen bitti. Her yağmur yağdığında özellikle dışarı çıkıp mahallelerimizi geziyor, kontrol ediyorum. Kesinlikle bir avuç su dahi yok. Yapılan yerlerde İshaklı kavşağında, Lise Caddesi’nde, Tabakhane Mahallesi’nde, Askerlik Şubesinde, 19 Mayıs Parkının olduğu yerde, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde belki yarım metre, 75 cm civarında su birikintileri vardı. Elhamdülillah bu sorunu aştık bu çözüldü. Baframızın yağmur suyu ile ilgili bir problemi kalmadı.

 MEMBA KALİTESİNDE SU

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, Bafra’da memba kalitesinde suyun musluklardan akmasını Rabbim bize nasip etti. Yaptığımız çalışmalarla artık Baframızda yağışlarda yağmur suyu birikmeyecek. Bu çalışmalar normalde 4, 5, 6 yılda zor yapılacak olan çalışmalar aslında. Kendi yöntemlerimizle kısa zamanda, kaliteli yapıyoruz bir kere yapıyoruz.” şeklinde konuştu. 

AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı ve Ersan Aksu, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık da törende birer konuşma yaptı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Büyükşehir Belediyesinin Bafra’daki Yatırımlarını Tanıtma Töreni içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 27
User defaultYorum Id: 196417
05 Aralık 2023
10:31
  • Yorum Id: 196417
  • 05 Aralık 2023
  • 10:31

Bafra haber! bugün eminimki biraz mutsuzsundur.başkan suyu bağladı!şimdi propaganda yaptığın yolları da asfasltlamaya başladı.neredeyse bir asırlık en büyük sorunlarımızdan olan kanalizasyon boruları ve içme suyu problemimiz çözümlendi.sen şimdi sözcülüğünü yaptığın chp yi nasıl savunacaksın ?adam gibi başkanımız var çok şükür.

Cevap
  • Yorum Id: 196753
  • 07 Aralık 2023
  • 16:11

Keşke biraz gerçekleri görseniz. musluklardan resmen kireç akıyor. nebiyan suyu koskoca bir yalan. 19 mayıs barajının pis suyu veriliyor şehire. o baraja köylerden gelen derelerin suları doluyor. o köylerden gelen dereler köylülerin pisliklerinide baraj gölüne taşıyor. neden arıtma yok diye sorun sayın çok çalışkan başkanınıza. biraz onurlu olun lütfen.

Cevap
  • Yorum Id: 196604
  • 06 Aralık 2023
  • 20:55

Secimler yaklasiyo yok dahada yapmasin sen bafra habere saldiracagina secime kafar bafranin yollarini yapilsin diye baskana duyuru yap arabalar sanayiden cikamaz oldu bafra haberin gorevi haber yapmak

User defaultYorum Id: 196515
06 Aralık 2023
09:56
  • Yorum Id: 196515
  • 06 Aralık 2023
  • 09:56

Yalandan kim ölmüş. su değil sanki kireç içiyoruz. böbreklerimiz taş bağladı.. neden arıtma yok?????????

User defaultYorum Id: 196479
05 Aralık 2023
21:14
  • Yorum Id: 196479
  • 05 Aralık 2023
  • 21:14

Yollara asfalt ne zaman yapilacak baskann

Daha Fazla Yorum