SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediyesi Personeli İftarda Buluştu

 
 421
Samsun Büyükşehir BelediyesiPersoneli İftarda Buluştu - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediyenin tüm hizmet birimlerinde görev yapan personele iftar yemeği verdi
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediyenin tüm hizmet birimlerinde görev yapan personele iftar yemeği verdi

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi bahçesinde gerçekleşen iftar programına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediye MeclisiAK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili ve SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, daire başkanları, şube müdürleri ile çalışanlar ve eşleri katıldı.

İftar öncesinde masaları tek tek dolaşıp personelin Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çocukları sevip hatıra fotoğrafı çektirdi. İftarın ardından personeline hitap eden Başkan Yılmaz, konuşmasına iftara yoğun katılım gösteren personeline teşekkür ederek başladı. Başkan Yılmaz, ''Güzel bir Ramazan'ı idrak ettik. Ramazan sofralarının bir ruhu vardır. İnsanlar evlerinde bir kase çorba ile bir dilim ekmeği her halukarda bulabilir. Ve insanların en rahat ettikleri yer de evidir. Evinde çocuklarıyla beraber iftar sofrasının güzelliği, hiçbir iftar sofrasıyla değişilmez. Ama sizler, evlerinizdeki güzelim iftar sofrası yerine bizim nazicane iftar soframızı tercih ettiniz. 'Hayatımızın önemli bir kısmını geçirdiğimiz Büyükşehir Belediyesinde Başkanımızla iftar sofrasında bir araya gelelim' dediniz. Bu akşam birlikte olma fırsatını verdiniz. Allah hepinizden razı olsun. Bu geniş katılımınız dolayısıyla beni çok memnun ettiniz.'' dedi.

FİLİSTİN DRAMI

635 Filistinli Müslümanı öldürüp 4 bin kişinin yaralanmasına neden olan İsrail saldırısına tepki gösteren BaşkanYılmaz, ''Son bir haftadır Ramazan'ın güzelliğine gölge düşüren, canımızı sıkan, bizi üzen, yüreğimizi parçalayan, ülkemizdeki huzuru da olumsuz etkileyen İsrail'in Filistin, Gazze saldırısı ile karşı karşıya kaldık. İslam aleminin çeşitli ülkelerde çeşitli huzursuzlukları var. Ama İsrail'in acımasız, hiçbir savaş raconunu, hiçbir savaş hukukunu gözetmeksizin Gazze'de savunmasız, evinde Ramazan telaşıyla meşgul kimi garip, kimi gureba, kimi fakir kimi yoksul olan, çoluk, çocuk yaşlı demeden savaş uçaklarının attığı bombalarla inim inim inleyen İslam aleminin bir parçasının dramını yaşıyoruz. Bu canilerin saldırısıyla hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Hastanelerde tedavi bekleyen yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Onların hastane koridorlarındaki durumlarını televizyonlarda izleyince, insanın iftar sofralarında içtiğim çorba kursağında kalıyor. Bu bakımdan acımı ve ızdırabımı sizlerle paylaşmak istedim.'' diye konuştu.

"HALKIN HİZMETKARIYIZ"

30 Mart seçiminde Samsun halkının kendilerini yeniden görevlendirdiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, ''Halkımız, Samsun için faydalı bir yönetim olduğumuza karar verdi. Samsun halkının bu teveccühüne layık olmak için hiç nefis, enaniyet ve gurur yapmadan, gecemizi gündüzümüze katarak eskisinden daha fazla sorumluluk alarak çalışıyoruz. Yoğun bir iş ve inşaat mevsimini birlikte yaşıyoruz. İyi niyetli olduktan sonra aşamayacağımız bir güçlüğün olmadığına inanıyorum. İl Özel İdaresi'nin kapanıp çalışan ve tüm araç gereç ve üretim ekipmanlarının bize devrolup ilçelerimizin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmasıyla sorumluluğumuz çok arttı. Bine yakın köyün yolundan eğitimine, suyundan sağlığına, hatta tarımsal faaliyetine kadar büyük bir hizmet sorumluğunun sorumluluk noktası haline geldik. Bu sorumluluğun ağır yükünü omuzlarımızda hissediyoruz. İl özel idaresinin kapanmasıyla başlayan bu dönüşüm süreci de sancılı geçiyor. İnşallah bu geçiş dönemindeki ufak tefek sıkıntıları çok kısa sürede aşacağız. Samsun halkının hizmetkarı olduğumuzu unutmadan, çalışmalarımızı eksiksizce yerine getirmeye birlikte devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Başkan Yılmaz, ''Bayramdan sonra Türkiye'de önemli bir olaya da tanıklık edeceğiz. Türkiye'de sosyal ve siyasal hayat, önemli bir olaya sahne olacak. O da Cumhurbaşkanlığı seçimidir. İlk defa Türk halkı, kendi hür iradesiyle ve oylarıyla Cumhurbaşkanını seçecek. Başbakanımız da Cumhurbaşkanlığı'na aday oldu. 10 Ağustos'ta birinci turda BaşbakanımızI Cumhurbaşkanı olarak seçip Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyacağız. Bu basit bir olay değil. Bu bütün gelişmekte olan ülkelerin hepsinin imrendiği bir şeydir. Yani biz sandığa gidip oyumuzu kullanarak Cumhurbaşkanımızı seçtik diyeceğiz. Cumhurbaşkanımız da halkın direk oylarıyla seçildiği için çok daha etkili, çok daha yetkili, ülke sorunlarına hakim, ülke sorunlarının üzerinde sorumluluk taşıyan bir konuma gelecek. Türkiye cumhuriyeti, 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılına koşar adımla gidiyor. Bu süre içinde en önemli hazırlık devresi olan 2019'a kadar birlikte yaşayacağız. Başbakanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesi için gereğini yapacağınızdan şüphem yok.'' açıklamasında bulundu.

KURAKLIK VE SU PROBLEMİ

İki gündür yağan yağmurun yaşanan kuraklığa çare olması bakımından faydalı olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı; "Ramazan'ın başından beri kuraklık yaşıyoruz. Birçok köyümüzün su ihtiyacını taşımalı sitemle gidermeye çalıştık. SASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerimiz, yoğun gayret sarf ederek su problemini en aza indirmeye çalıştı. İki gündür yağan yağmur da su probleminin giderilmesi noktasında faydalı oldu. İçme sularındaki kapasiteyi olumlu etkileyerek en azından korkulu rüya görmekten bizi kurtardı. Bu sorumluluklarımızın bilinciyle bayrama yaklaşıyoruz. Allah hepinize nice güzel Ramazan Bayramları nasip etsin. Evlerinizden huzur ve sağlığı eksik etmesin. Rabbim, bizlere telafisi ve tedavisi mümkün olmayan hiçbir hastalık nasip etmesin.''

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Büyükşehir Belediyesi Personeli İftarda Buluştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0