SAMSUN

Samsun Bilim Sanat Merkezi'nden Bir Başarı Daha

 
 80
Samsun Bilim Sanat Merkezi'nden Bir Başarı Daha - İzmir'de düzenlenen ulusal Fırst-Lego(FLL) Ligi bilim turnuvasında, Ankara'da bölge şampiyonu olan Samsun Bilim Sanat Merkezi 'Duyarlı Profesyonellik' ödülü kazandı
Bafra Haber

 |  - İzmir'de düzenlenen ulusal Fırst-Lego(FLL) Ligi bilim turnuvasında, Ankara'da bölge şampiyonu olan Samsun Bilim Sanat Merkezi 'Duyarlı Profesyonellik' ödülü kazandı

Turnuvada Fırst-Lego(FLL) ismiyle dünya genelinde düzenlenen bilimsel çalışmaların yer aldığı, "11. Sezon Bilim Kahramanları Buluşuyor" turnuvasının son ayağı olan Ulusal Turnuva İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşti.

Ankara'da bölge turnuvasında şampiyon olan; Samsun Bilim ve Sanat Merkezi Element's adlı robot takımı 45 takımın yarıştığı ulusal turnuvada en iyi 15 takım arasına girmeyi başararak turnuvada diğer takımlara destek olan en iyi takım ödülü olan 'Duyarlı Profesyonellik' ödülünü alarak turnuvayı başarıyla tamamladı.

Samsun Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, bilim turnuvalarında elde ettiği başarılarla İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya eşliğinde Samsun Bilim Sanat Merkezi Okul Müdiresi Nazan Armutlu, görevli öğretmen İlkay Baba ve dereceye giren öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

"BİLİMDE KEŞİF VE MUCİTLİKLE BAŞLAR"

Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, "Ülkemizde yaşıtlarından zeka ve kabiliyet olarak farklılık gösteren üstün yetenekli çocukların eğitim gördüğü ve organize edilen robot yarışları turnuvaları ile çocuklarımızın fikirlerini ve hayallerini hayata geçirmeleri açısından Bilim Sanat Merkezleri ülkemizin gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Her çocuğun içinde bir şeyleri keşfetmek vardır. Bilimde bu keşif ve mucitlikle başlar. Bilim çok çalışmayı gerektirir. Sizler özel öğrenciler olarak ilerde geleceğimizi şekillendiren icatların yaratıcıları olacaksınız. Bizler her zaman yanınızdayız, sizleri destekliyoruz. Daha büyük başarılarınızı duymak istiyoruz. Başarıda katkısı olan herkesi, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, okul müdürlerini, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ediyorum" dedi.

İzmir'de yapılan turnuvaya element adlı takımlarıyla katıldıklarını belirten Samsun Bilim ve Sanat Merkezi Müdiresi Nazan Armutlu, "Takımımız Ankara'daki turnuvada yapılan bölge turnuvasında şampiyon olmuştu. İzmir'de yapılan ulusal turnuvada da 'Duyarlı Profesyonellik' ödülü kazandık. Turnuvada gayet güzel bir başarı gösterdik. Bu turnuvaya çocuklarımız ilk defa katılıyor. Bu bizim için büyük bir başarı. Bir sonraki hedefimiz FLL Dünya 1.'liğinde California'da yarışmak" şeklinde konuştu.

Öğrenciler, turnuvadaki başarılarını gösteren video görüntülerini cep telefonlarından Kaymakam Atlamaz'a izleterek sevinçlerini ve heyecanlarını paylaştılar.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Bilim Sanat Merkezi'nden Bir Başarı Daha içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0