GÜNDEM

Şairler Çakallı Taşhan`da Buluştu

 
 144
Şairler Çakallı Taşhan`da Buluştu - Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği, Samsun Sakatlar Derneği ve Samsun Kavak Dernekler Federasyonu(KADEF)tarafından düzenlenen şiir dinletisi şairleri şimdi de Kavak yolundaki Çakallı Taşhan`da buluştular.
Bafra Haber

 |  - Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği, Samsun Sakatlar Derneği ve Samsun Kavak Dernekler Federasyonu(KADEF)tarafından düzenlenen şiir dinletisi şairleri şimdi de Kavak yolundaki Çakallı Taşhan`da buluştular.

Bafralı şairlerden Oktay Zerrin, Mehmet Alan(Birfani),İbrahim Ünlü ve Ondokuz Mayıs`tan da Alaeddin Dursun`un katıldığı şiir ve müzik etkinliği bu defa Kavak yolu üzerindeki; meşhur Çakallı Menemeninin yapıldığı Çakallı Taşhan`da gerçekleşti.

28 Kasım Cumartesi günü, Bafralı şair Mehmet Alan(Birfani`nin) özel arabasıyla yola çıkan Oktay Zerrin, İbrahim Ünlü ve Alaeddin Dursun; bir petrol ofisinde Samsun ilinden gelen diğer şairlerle buluştular ve şairler 4 araba ile konvoy şeklinde Çakallı Taşhan`a doğru hareket ettiler.

Ziraat Mühendisi, Tarihi eserler ve Tarih konularında kendini yetiştirmiş, araştırmacı ve Bafralı şair Mehmet Alan`ın(Birfani)kardeşi Adem Alan(Pirvani)Bafralı ve Samsunlu şair ve sanatçıları Çakallı Taşhan`da konukları olarak ağırladı. Destekli şair Ahmet Günay`ın da organizatörlüğüyle şairler güzel bir gün geçirdiler.

Havanın da günlük güneşlik olmasından istifade edip günübirlik gerçekleştirdikleri geziye katılan şairler topluca zengin sabah kahvaltısı yanında, meşhur Çakallı Menemeni yediler.

Kahvaltı sonrası, Taşhan`ın Şark Köşesi`nde ses ve saz sanatçılarından Kemal Kosif ve Sinan Taşdemir kemençeleriyle; Süleyman Gören ve Osman Başkeser de bağlamalarıyla ve Alirıza Can da solist olarak sesiyle güzel türküleri tüm şairlerin de katılımıyla söyleyip gönüllerince eğlendiler.

Çakallı Taşhan Personeli de şair ve sanatçılara hizmette kusur etmediler ve ilgileriyle, hizmetleriyle takdir gördüler. Ardından şairler birlikte Tarihi Kazımzade Ahmet Sofi Ahşap Cami`yi ziyaret edip burada hatıra fotoğrafı çekindiler. Özellikle ahşap, tahta ve camları kırılmış, bakımsız ve ihmal edilmiş eski evleri ilgiyle izleyen şairler bu eski yapılar önünde de hatıra fotoğrafları çekindiler.

Günübirlik de olsa bir günü dopdolu yaşayan şair ve sanatçılar güzel anılarla geri döndüler.

Geziye katılan şair ve sanatçılar ise şöyle:

Bafra`dan şair ve gazeteci Oktay Zerrin, şair Mehmet Alan(Birfani), şair İbrahim Ünlü ve Ondokuz Mayıs`tan şair Alaeddin Dursun, Samsun`dan şair, Tarih Araştırmacısı ve gezi sponsoru, Bafralı şair Mehmet Alan`ın Ziraat Mühendisi kardeşi ve rehber Adem Alan(Pirvani), Destekli şair Ahmet Günay, Esençaylı şair ve sanatçı Osman Başkeser,  şair ve sanatçı Alirıza Can, kemençeleriyle şair ve sanatçı Kemal Kosif ve Sinan Taşkara, şair ve sanatçı Süleyman Gören, Atakum`dan şair Mehmet Sağlam, Mehmet Fırat ve eşi Sema Fırat ve Çakallı Taşhan görevlileri.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Şairler Çakallı Taşhan`da Buluştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0