GÜNDEM

Sahipsiz Hayvanlara Belediye Şevkati

 
 106
Sahipsiz Hayvanlara Belediye Şevkati - Sokak hayvanları, kış şartlarını daha iyi ortamda geçirebilmeleri amacıyla belediye ekipleri tarafından toplanıyor.
Bafra Haber

 |  - Sokak hayvanları, kış şartlarını daha iyi ortamda geçirebilmeleri amacıyla belediye ekipleri tarafından toplanıyor.

19 Mayıs Belediyesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile sokak hayvanları toplanarak kış aylarını rahat geçirebilmek için Samsun Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine gönderiliyor.

19 Mayıs belediye başkanı Osman Topaloğlu" İlçemizde sahipsiz, başıboş olarak dolaşan ve insanları tedirgin eden sokak hayvanlarının belediyemiz Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından hayvan refahına uygun olarak toplanarak, Samsun Büyükşehir belediyesi ile yapılan protokol gereği Samsun Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine götürülerek teslim edilmektedir. Burada kış günlerinde sahipsiz ve bakıma ihtiyaç duyan hayvanların hem sağlık kontrollerini yapıyor hem de yiyecek ve barınma imkanı sağlıyor." dedi.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu`nun kendilerine verdiği yetki çerçevesinde hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Topaloğlu, alınan hayvanların sürekli barınaklarda ve bakımevlerinde tutulmasının yasa gereği mümkün olmadığını bu merkezde kısırlaştırılan, aşılanan hayvanların tedavilerinin tamamlanmasından sonra tekrar doğal hayata salındıklarını söyledi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu Sokak hayvanlarının toplanması esnasında özel aparatların kullanıldığını, hayvan refahına, halk ve çevre sağlığına özen gösterildiğini de sözlerine ekledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sahipsiz Hayvanlara Belediye Şevkati içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0