SAMSUN

Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler

 
 116
Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler - Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' kapsamında yürüyüş düzenlendi
Bafra Haber

 |  - Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' kapsamında yürüyüş düzenlendi

İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüşe Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun Mehel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, çok sayıda sağlık çalışanı ve vatandaş katıldı. Çiftlik Verem Savaş Dispanseri önünden başlayan yürüyüş, Şehir Kulübü önünden geri dönülerek başladığı yerde son buldu. Yürüyüşün ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından açılan stantta yürüyüşe katılanlar, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite ile ilgili el broşürleri ile bilgilendirildi.

Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, "Bugünkü aktivitemizin amacı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yürüyüşü. Biz bunu 2014 yılında her hafta düzenli olarak sürdürdük. 2015 yılında da düzenli olarak her hafta böyle yürüyüşler yapacağız. İlin farklı yerlerinde olacak bu yürüyüşler, bazen ilçelere gideceğiz. Amacımız sağlıklı yaşam için halkımıza yürümenin ne kadar yararlı olduğunu uygulama içinde gösterebilmek ve onları da böyle bir aktivite içine çekebilmek" dedi.

Yürüyüş hakkında bilgi veren Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Bugün özellikle Samsun Valiliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Spor İl Müdürlüğü olarak kısa olsa bir yürüyüş programı düzenledik. Amacımız özellikle Samsun'da bir farkındalık oluşturabilmek, sağlıklı yaşam için hareketin mutlaka şart olduğunu özellikle biz altını çizmek ve vurgulamak istiyoruz. Günümüzde obezite ve hareketsizlik almış başını gidiyor. Artık günümüzün en korkulan, önümüzde problem teşkil eden sorunlarından biri obezite ve hareketsizlik. Özellikle bunların toplumda ve devlet ekonomisinde ilerleyen süreçte de çok büyük bir maliyetler getirdiğini hesap edersek, biz Halk Sağlığı olarak, vatandaş olarak ne yapılabiliriz vatandaşa göstermek amacıyla bugün burada özellikle 'günde 10 bin adım' diyoruz. 10 bin adım atarak hem kalbimizi hem vücudumuzu zinde tutabiliriz ve sağlıklı bir yaşam rahatlıkla öngörülebilir. O amaçla bugün burada bir yürüyüş parkuru belirledik ve sağlık çalışanları ile beraber özellikle arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum, beraber yürüyüşü gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte yürüyüşlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Yağmurluk ve şapka dağıtılan katılımcılara sandviç ve su da ikram edildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0