GÜNDEM

Bafra Turizm Fakültesi Öğrencilerine Organ Nakli Semineri

 
 702
Bafra Turizm FakültesiÖğrencilerine Organ Nakli Semineri - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakülesinde organ nakli konulu seminer verdi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakülesinde organ nakli konulu seminer verdi.

Fakülte öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve birçok idari amir de misafir olarak katıldı.

Hanife Aşçı konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan Dr. Aytaç Akın şunları söyledi:
"Organ bağışı  kişinin  hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra başka hastaların tedavisi için organların kullanılmasına izin verilmesidir ve 18 yaşını doldurmuş akıl sağlığı yerinde olan herkes organlarını bağışlayabilir.

Beyin ölümü, beyin fonksiyonlarının geri dönüşümsüz olarak kaybolmuştur. Beyin ölümü tanısı   almış  kişilerin  hayata dönmesi mümkün değildir. Yoğun bakım ünitelerinde verilen tüm tıbbi desteğe rağmen ortalama 24-36 saat sonra diğer hayati organlarda fonksiyonlarını kaybederler.

Şu anda Ülkemizde organ nakline ihtiyacı olan çok fazla insan var ve dinimizce organ nakli caizdir. Organ bağışında bulunmadan önce sizinde organ nakline ihtiyacınızın olabileceğini düşünmenizi istiyorum."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Turizm Fakültesi Öğrencilerine Organ Nakli Semineri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0