ULUSAL

Sağlık Çalışanları Öldürülen Meslektaşları İçin İş Bıraktı

 
 123
Sağlık Çalışanları ÖldürülenMeslektaşları İçin İş Bıraktı - Yurt genelinde sağlık çalışanları günler önceden açıkladığı gibi Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
Bafra Haber

 |  - Yurt genelinde sağlık çalışanları günler önceden açıkladığı gibi Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

STANBUL`DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI MESLEKTAŞLARI İÇİN YÜRÜDÜ

Samsun`da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için Türkiye genelinde sağlıkçılar eylem yapıyor. İstanbul`da bir araya gelen binlerce sağlık çalışanı, Beyazıt`a yürüdü

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi`nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için bugün Türkiye genelinde eylemler düzenleniyor. İstanbul`da görev yapan binlerce sağlık çalışanı da öldürülen meslektaşları için İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde bir araya geldi. Çeşitli pankartlar açıp, sloganlar atan sağlıkçılar, Beyazıt`a doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş nedeniyle Millet Caddesi tek yönlü olarak kontrollü bir şekilde trafiğe kapatıldı. 

DOKTORLAR, 15 DAKİKA HASTA BAKMADI

Kilis`te, sağlık çalışanları, sağlıkçılara yapılan şiddeti protesto etmek için 15 dakikalık iş bırakma eyleminin ardından basın açılması yaptı. 

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun`a düzenlenen saldırıyı protesto etmek amacıyla Kilis Devlet Hastanesi`nde görevli doktor ve sağlık çalışanlar 15 dakika hasta bakımına ara verdi. Daha sonra bir basın açıklaması yapılarak şiddet protesto edildi. Dr. Emin Arslan, yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların kabul edilemeyeceğini ifade ederek, sağlık çalışanlarının tepkisini dile getirdi.

KONYA`DA DOKTORLARDAN SAĞLIKTA ŞİDDETE TEPKİ

 Konya`nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi`nde görev yapan doktorlar, Samsun`da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furkun cinayetini protesto ederek, acil dışında hasta bakımına ara verdi. 

Hastanede çalışan uzman doktorlar, kendilerine destek veren hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları ile birlikte Hastane Başhekimliği önünde bir araya geldi. Yurt genelinde düzenlenen "şifa veren ele vefa organizasyonu" kapsamında toplanan doktorlar, Samsun`da yaşanan ve meslektaşlarına yönelik cinayetle sonuçlanan silahlı saldırı olayını kınadı.

BURSALI SAĞLIKÇILAR, MESLEKTAŞLARINA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Bursa`da sağlık çalışanları, Samsun`da Dr. Kamil Furtun`un öldürülmesini kınayarak iş başı yapmadı. 

Bursa`daki çeşitli hastanelerde basın açıklaması yapan sağlık çalışanları, aciller hariç iş başı yapmama kararı aldı. Türk Tabipleri Birliği tarafından alınan karar doğrultusunda hastanelere gitmeyen doktorlar, ölen arkadaşları için sloganlar atarak acılarını dile getirdi.

VAN`DA DOKTORLARDAN 30 DAKİKALIK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

 

Van`ın Muradiye ilçesindeki sağlık çalışanları, öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun için 30 dakikalık protesto eylemi gerçekleştirdiler. Muradiye Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları adına konuşan Başhekim Yardımcısı Doğan Kuşak; " Op. Dr. Kamil Furtun`nun görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan "˜Sağlık ve Şiddet` kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş bulunmaktadır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki insanları katleden canileri kınıyor ve böyle olayların bir daha olmamasını diliyoruz" dedi. 

HAKKARİ`DE SAMSUN`DA ÖLDÜRÜLEN MESLEKTAŞLARI İÇİN TOPLANDILAR

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi`nde Op. Dr. Kamil Furtun`un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Hakkari`de protesto edildi. 

Hakkari Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşları Op. Dr. Kamil Furtun için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Ardından basın açıklamasını okuyan İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan Aşan, değerli ağabeyleri Kamil Furtun`u kaybetmenin verdiği hüzünle bir araya geldiklerini söyledi.

ZONGULDAK`DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI SALDIRIYI KINADI

 Zonguldak`ta sağlık çalışanları Samsun`da saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun`u andı. Ailesine de baş sağlığı dileyen sağlık çalışanları; saldırıyı kınadı. 

ERZURUM`DA DOKTORLAR, ÖLDÜRÜLEN MESLEKTAŞLARI İÇİN İŞ BIRAKTILAR

ERZURUM - Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi doktorları, Samsun`da silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden meslektaşları için iş bırakma eylemi yaptı. 

Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi sağlık çalışanları sabah saatlerinde hastane önünde buluşarak Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi`nde görevli Göğüs Cerrahı Op .Dr. Kamil Furtun`un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için iş bırakma eylemi yapılarak, tören düzenlendi. İşlerini bırakarak meslektaşları Furtun için hastane önünde tören düzenleyen sağlık çalışanları duygu dolu anlar yaşadılar. Hasta yakınlarının da katıldığı törende basın açıklaması yapan Palandöken Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Zülküf Kaya, meslektaşlarının ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Kaya, Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun`un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan sağlı ve şiddet kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. "dedi. 

Hasta Hakları Derneği Genel Başkanı Abdulnasır Polat ise, hasta yakınları derneği olarak doktorlara yapılan saldırıları kınadıkları belirterek bir doktorun yetişmesinin kolay olmadığını söyledi. Konuşmaların ardından iş bırakma eylemi yapan doktorlar hastalarıyla ilgilenmek üzere görevlerinin başına döndüler. 

 
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sağlık Çalışanları Öldürülen Meslektaşları İçin İş Bıraktı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0