SAMSUN

Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüdüler

 
 161
Sağlık Çalışanı Kadınlara YönelikŞiddetin Önlenmesi İçin Yürüdüler - Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüyoruz" konulu yürüyüş düzenlendi
Bafra Haber

 |  - Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüyoruz" konulu yürüyüş düzenlendi

İstiklal Caddesi üzerindeki Verem Savaş Dispanseri önünde başlayan yürüyüşe Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dispanser önünden başlayan yürüyüş, aynı cadde üzerinde Sağlık İl Müdürlüğü önüne kadar gidilip, tekrar dispanser önüne kadar yüründü.

Beyaz atkıların dağıtıldığı yürüyüş sonunda konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından fiziksel aktivite farkındalığını artırmak amacıyla 2013 yılı Aralık ayı itibariyle ilimizde düzenli olarak yürüyüş etkinlikleri düzenlenmektedir. Toplumun fiziksel aktivite düzeyinin arttırılmasının sağlanması için yapılan yürüyüşlerin bu hafta ki teması 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile 'Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüyoruz' olarak belirlenmiştir" dedi.

Kadına yönelik şiddetin bir kadın sorunu değil, toplumsal bir sorun olduğunu belirten Kasapoğlu, "Kadına yönelik şiddet, kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile kadının insan hakları ihlaline yol açan ve kanunda şiddet olarak tanımlanan her türlü tutum ve davranışı ifade eder. Aile içinde kadına yönelik şiddetin fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddet gibi farklı görünümleri vardır. Yapılan araştırmalarda Türkiye'de her 5 kadından 2'sinin fiziksel şiddet gördüğü ve her 2 kadından 1'inin duygusal şiddet yaşadığı ortaya çıkmıştır. Avrupa'da da her 4 kadından 1'inin, hayatının bir döneminde şiddete uğradığı tespit edilmiştir. En yaygın insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet suça eğilimi artırır, sosyal ve ekonomik kalkınmaya engeller ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önündeki en temel engeldir" diye konuştu.

Yürüyüşün 8 Mart tarihiden bugüne aldıklarını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Şiddetin olmadığı bir dünya inşallah ortaya çıkar ve oluşturulur temennisinde bulunmak istiyorum. Gerek gazeteci dostlarımızın gerek kamu çalışanlarının gerek bayanların katılımına da çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir kalabalık var. Çok fazla duyuru olmamasına rağmen Dünya Kadınlar Günü'ne olan saygı böyle bir yürüyüş ortaya çıkardı. Taktığımız beyaz atkılar da kadın sağlık çalışanlarına karşı şiddete bir tepki, mesaj olsun diye bütün illerimize dağıtıldı" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüdüler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0