SAMSUN

Raylı Sistem 5 Senede 12 Kez Ay'a Gidip Geldi

 
 130
Raylı Sistem 5 Senede 12 Kez Ay'a Gidip Geldi - Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hafif raylı sistemin faaliyete geçişinin 5
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hafif raylı sistemin faaliyete geçişinin 5

yılını bugün gerçekleştirdiği etkinlikler ile kutladı. Raylı sistem araçları bu zamana kadar yaptığı 575 bin 415 sefer ile 12 kez Ay'a gidip gelecek kadar mesafe kat etti.

10 Ekim 2010 tarihinde ilk seferini yapan hafif raylı sistem, faaliyete girişinin 5. yılında yolcularına teşekkür etmek için bir dizi etkinlik düzenledi. Cumhuriyet Meydanı İstasyonu'nda raylı sistemden yolculara SAMULAŞ A.Ş. personeli tarafından çikolata ve çiçek ikram edildi. SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan, raylı sitemden inen yolcularla tokalaşarak tek tek teşekkürlerini sundu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, telsizden anons ederek tüm SAMULAŞ A.Ş. çalışanlarının 5. yılını kutladı.

Raylı sistemin faaliyete girmesiyle birlikte 5 senedir Samsun halkına kaliteli bir ulaşım hizmeti sunduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, "Bugün SAMULAŞ A.Ş.'nin faaliyete girdiği 5. yıl dönümündeyiz. 10 Ekim 2010 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Beyin talimatlarıyla kurulmuş olan SAMULAŞ A.Ş. 5 sene önce seferlerine başladı. Bugün de 5. yılını bitirdik. Bu 5 yıl içerisinde Samsun halkına çok sağlıklı bir şekilde hizmet verdik. Bu süreler içerisinde çok badireler atlattık. Kabullenmekte ilk zamanlarda sıkıntı çekilmiş olsa bile halkımız bu günlerde 'keşke bu sistem daha önce kurulsaydı' diye serzenişlerde bulunuyor. Şu anda 16 km'de hizmet vermekteyiz. Gar Kavşağı'ndan Odokuz Mayıs Üniversitesi durağına kadar olan bir hattımız var. 2017 yılında da bu güzergahı 17 km daha uzatarak Tekkeköy'e kadar uzatacağız. Raylı sistem, çok çağdaş bir ulaşım aracı olarak Samsun halkının uzun yıllar kullanımına devam edecek" dedi.

Başkan Vekili Çakır, basın açıklamasının ardından raylı sistem aracına binerek vatman koltuğuna oturdu ve raylı sistemi meydan istasyonundan Opera İstasyonu'na kadar kullandı.

TÜRKİYE NÜFUSUNU TAŞIDI

SAMULAŞ'tan yapılan açıklamada, "10.10.2010 tarihinden bu yana geçen 5 yıl içerisinde raylı sistem araçları 78 milyon 761 bin 925 vatandaşımızı neredeyse Türkiye nüfusunu taşıdı. SAMULAŞ A.Ş. araçları kent içi toplu taşımacılığa başladığı günden bu yana toplam 9 milyon 165 bin 419 km yol kat etti. Eğer raylı sistem ile değil lastik tekerlekli otobüslerle bu mesafeyi ve yolcuyu taşımak istesek toplamda 3 milyon 666 bin 167 litre motorin harcamak zorunda kalıp çevreye 4 milyon 582 bin 709 gram karbonmonoksit salınımı yapmak zorunda kalacaktır. Raylı sistem yaptığı 575 bin 415 sefer ile Dünya'nın çevresini yaklaşık olarak 229 kez dolaşmış, Dünya'dan Ay'a 12 kez gidip gelmiş, ülkemizin çevresini de 852 kez dolaşmıştır" bilgilerine yer verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Raylı Sistem 5 Senede 12 Kez Ay'a Gidip Geldi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0