EĞİTİM

Rahmi Koç Müzesi Ayağımıza Geldi

 
 1710
Rahmi Koç Müzesi Ayağımıza Geldi - Yalçın Köse- Bafra Haber / Rahmi M. Koç Müzesi'nin Türkiye'nin her yerindeki öğrencilere ulaşmak için hayata geçirdiği 'Müzebüs',Bafra Mustafa Erdin İlkokulunun misafiri oldu.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Rahmi M. Koç Müzesi'nin Türkiye'nin her yerindeki öğrencilere ulaşmak için hayata geçirdiği 'Müzebüs',Bafra Mustafa Erdin İlkokulunun misafiri oldu.

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacı ile Rahmi M. Koç Müzesi'nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneğini bu yıl da sürdürdü.

Samsun`da toplam 5 okulu ziyaret edecek olan Müzebüs ile, öğrenciler farklı ve yaratıcı araç ve gereçlerle tanışıyor.

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden tüm Türkiye'yi gezen Müzebüs'te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor.

Müzebüs'ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Rafet Özgün Gök, "Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar. Artık müzelerimiz bir eğitim yuvası haline geldi. Bu tanıttığımız objelerin günümüze kadar gelişimini anlatırken elimizdeki eski örneklerini gösteriyoruz. Örnek olarak 135 yıllık pusula,300 yıllık saatler, 200 yıllık tabanca gibi ürünler öğrencilerin ilgisini daha çok çekiyor ve öğrenmelerini kolaylaştırıyor" dedi.

Müzebüs`ü Bafra`ya davet eden Sosyal Bilimler Öğretmeni İsmail Öncü, "Bu uygulama öğrencilerimiz için çok faydalı oldu. Bir çok bilgi öğrenirken öğrenmiş oldukları bilgileride tazelemiş oldular. Davetimizi kabul ettikleri için Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Rafet Özgün Gök ve  Proje Sorumlusu Servet Çakar`a teşekkür ederim."    şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Rahmi Koç Müzesi Ayağımıza Geldi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0