SAMSUN

Prof. Dr. Menek, Kanada'daki İzlenimlerini Bilim Konferansı'nda Anlattı

 
 89
Prof. Dr. Menek, Kanada'dakiİzlenimlerini Bilim Konferansı'nda Anlattı - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof

Dr. Necati Menek, bilimsel araştırma yapmak için gittiği Kanada'da edindiği izlenimleri Samsun'da aktardı.

Kavaklılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ersin Erge, dernek olarak her ay düzenledikleri faaliyetlere bu ay bir bilimsel faaliyetle devam etti. Prof. Dr. Necati Menek, dünyanın en iyi 10 üniversitesi arasında olan ve 10 Nobel ödüllü Kanada'nın McGill Üniversitesi'nde stent (kalp damar) araştırmalarında bulundu. Menek, Kanada'da kaldığı 1 sene boyunca edindiği izlenimleri dernekte düzenlenen "Türkiye'de Bilim" adlı konferansla vatandaşlara aktardı.

Türkiye'deki eğitimin de bilimsel araştırmalara dayanması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Necati Menek, "Ülkemizin kalkınması ileri demokrasi, ileri özgürlük, bilimsel araştırmalar, refah düzeyine ve bunun katma değer ürünlere dönüşmesine bağlıdır. İlköğretim ve ortaöğretim düzeyinde öğrencilerimize aşırı düzeyde bilgi verilmesine rağmen dünya standartlarıyla karşılaştırıldığında başarı sıralamasının geride olması bazı şeylerin yanlış uygulandığının göstergesidir. Buna karşılık üniversite eğitimimizde araştırmaların üretime dönüştürülmemesi, bu düzeyde hedef projeler oluşturulmaması, siyasi boşlukların fazla olması, araştırmaların sınırlandırılması ve birçok yatırımın atıl olarak bekletilmesi gibi nedenlerle fen bilimleri alanında beklenen uygulama sonuçlarına ulaşılamamaktır. Enerji yatırımlarındaki yetersizlik, enerji maliyetlerinin yetersiz olması ve dışa bağımlılığın her geçen gün artması, endüstriyel alanda yatırımların gerçekleşmesine ket vurmaktadır. Bizler katma değer ürünleri üretemediğimiz sürece her alanda dışa bağımlı olmaktan kurtulamayız. Bunun için olmazsa olmaz demokrasi, hukuk ve bilimsel çalışmalara önem verilme gerekmektedir" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Prof. Dr. Menek, Kanada'daki İzlenimlerini Bilim Konferansı'nda Anlattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0