SAMSUN

Polisten Velilere Uyuşturucu Uyarısı

 
 320
Polisten Velilere Uyuşturucu Uyarısı - Samsun Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce "Madde ve Uyuşturucu Bağımlılığı" hakkında öğrenci velileri ilgilendirildi
Bafra Haber

 |  - Samsun Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce "Madde ve Uyuşturucu Bağımlılığı" hakkında öğrenci velileri ilgilendirildi

Bafra İlçe Emniyet müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli Başpolis Metin Cabbar ile polis memuru Mustafa Sürmeli, Kemalpaşa İlkokulu'nda öğrenci velilerine madde ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili dikkat edecekleri konular hakkında bilgiler verdi. Uyuşturucu ve madde bağımlılığının ilk basamağının sigara ve alkol kullanımı olduğu, bir kişinin sigara kullanmadan uyuşturucu kullanamayacağı, anne-babaların çocuklarının yanında sigara ve alkol kullanmamaları gerektiği belirtildi.

Başpolis Metin Cabbar, "Çocuklarınızın kiminle arkadaşlık yatıklarını, nereler gittiklerini onlara hissettirmeden kontrol edin, arkadaşlarının ebeveynlerini tanıyın" dedi.

Madde kullanan kişiyi ailenin nasıl anlayacağına da değinen Başpolis Cabbar, "En kesin yöntem kan ve idrar esleridir. Gözaltı hafif morluklar olur, göz içerisinde ince çizgiler halinde kanamalar görülür. Aile ilişkileri azalır ve evde daha az vakit geçirir. Her zamankinden daha fazla para harcamaya, yeni arkadaşlar edinmeye başlar ve daha sinirli olabilir. Yeme alışkanlıkları bozulur, kilo kaybedebilir. Sözel iletişim farklılaşma gözlenebilir, hafif uykulu ve yorgun gözükebilirler" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Polisten Velilere Uyuşturucu Uyarısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0