GÜNDEM

Polisten Velilere Uyuşturucu Semineri

 
 862
Polisten Velilere Uyuşturucu Semineri - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince Kemalpaşa İlkokulu velilerine, madde ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili dikkat etmeleri gereken hususlar anlatıldı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince Kemalpaşa İlkokulu velilerine, madde ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili dikkat etmeleri gereken hususlar anlatıldı.

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Görevli Başpolis Metin Cabbar ve Polis memuru Mustafa Sürmeli`nin vermiş olduğu seminerde ailelerin çocuklarıyla nasıl daha iyi iletişim kurabileceklerini ve çocuklarını uyuşturucudan uzak tutmak için önleyici faktörleri anlattılar.

Uyuşturucu ve madde kullanımının ilk basamağının sigara ve alkol kullanımı olduğunu belirten Başpolis Metin Cabbar, seminerde şunları söyledi:

Uyuşturucu ve madde kullanımının ilk basamağı sigara ve alkol kullanımıdır. Karşılaştığımız uyuşturucu ve madde kullanan insanlar arasından sigara ve alkol kullanmadan bu bataklığa bulaşan görmedik.

Çocuklarınızı uyuşturucu ve madde kullanımından korumak istiyorsanız çocuklarınızın yanında sigara ve alkol kullanmayın, çocuklarınızın kimler ile arkadaşlık yaptığını, nerelere gittiklerini çaktırmadan kontrol edin. Arkadaşlarının ailesini tanıyın, tanışın. Aile içi sorunların yaşanması, ailenin ayrı yaşaması çocukların suça ve uyuşturucu madde kullanımına sürükleye biliyor.

Çocuklarınızı uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak tutmak için, güçlü ve pozitif aile bağlarının olması bunun için samimi ve dostane yaklaşımda bulunulması, ön yargılar olmadan çocuğun dinlenmesi, sürekli iletişim halinde olunması, sorunların çözülmesinde birbirlerine destek verilmesi gerekiyor.

Ayrıca çocuklarımızı spor ve diğer sosyal faaliyetlere yönlendirmek, aile içi kuralların açık olması ve herkesin bunlara uyması gerekmektedir.

Madde ve uyuşturucu ile ilgili zaman zaman doğru bilgiler vermek ve çocukların arkadaşlarıyla neler yaptıklarından haberdar olmak önleyici faktörler arasında yer alıyor.

Madde Kullanan Kişiyi Aile Nasıl Anlar?

Madde kullanan bir kişiyi aile, en kesin yöntem, kan ve idrar testi ile anlar. Ancak gözaltında hafif morluklar, göz içerisinde ince çizgiler halinde kanamalar görülür. Bunların yanı sıra aile ile ilişkiler azalır, evde daha az vakit geçirilir, her zaman daha fazla para harcanmaya başlanılır, daha sinirli davranışlar ve yemek yeme alışkanlıklarının bozulması ile kilo kaybı dikkat çekici unsurlardır. Çocuğunuzda sözel iletişim farklılaşma, hafif uykulu yorgun görünme olabilir bu tür sorunlarda mutlaka doktorlara ve uzmanlara başvurulması gerekmektedir.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Polisten Velilere Uyuşturucu Semineri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0