ULUSAL

Pkk'lı Mahsum Korkmaz Heykeli Yıkıldı

 
 1087
Pkk'lı Mahsum Korkmaz Heykeli Yıkıldı - Lice'de dikilen PKK'lı Mahsum Korkmaz heykeli askerler tarafından yıkıldı.
Bafra Haber

 |  - Lice'de dikilen PKK'lı Mahsum Korkmaz heykeli askerler tarafından yıkıldı.

Diyarbakır`ın Lice ilçesi Yolçatı köyünde geçtiğimiz gün dikilen PKK`lı Mahsum Korkmaz`ın heykeli, sabah saatlerinde düzenlenen bir operasyonla kaldırıldı. 

Diyarbakır Valiliği`nin Cumhuriyet Başsavcılığına talimat vermesiyle başlatılan soruşturma sonuncunda mahkeme heyeti heykelin kaldırılmasına karar vermişti. Lice Sulh Mahkemesi tarafından heykelin kaldırılması için güvenlik kuvvetlerine yazı gönderdi. Hazırlıklarını tamamlayan jandarma bu sabah şafak vaktinde zırhlı araçlarla heykele operasyon düzenledi. Operasyonu duyan Lice halkı ise heykelin bulunduğu bölgeye giderek güvenlik kuvvetlerine engel olmaya çalıştı. Güvenlik kuvvetleri heykeli kaldırdı. 

ÇATIŞMADA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır`ın Lice ilçesinde, Mahsum Korkmaz`ın heykelinin kaldırılması sırasında çıkan olaylarda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde bölge illerden gelen çok sayıda Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi, Mahsum Korkmaz`ın heykelini kaldırmak için hava destekli operasyon düzenledi. Mahsum Korkmaz`ın heykelinin kaldırılması sırasında, yaşanan kargaşada 3 kişi yaralandı.

Yaralılar, çevredeki hastaneye kaldırılırken, ismi öğrenilemeyen bir kişi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bölgede çatışmalar devam ediyor. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Pkk'lı Mahsum Korkmaz Heykeli Yıkıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0