GÜNDEM

Pirinçte Kdv İndirildiğinde Yüzde 10 Daha Ucuza Tüketilecek

 
 434
Pirinçte Kdv İndirildiğinde Yüzde10 Daha Ucuza Tüketilecek - AK Parti'nin Tekirdağ İl Kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den 1'e düşürüyoruz" açıklaması tüm yurtta olduğu gibi Bafra`da sevinçle karşılandı.
Bafra Haber

 |  - AK Parti'nin Tekirdağ İl Kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den 1'e düşürüyoruz" açıklaması tüm yurtta olduğu gibi Bafra`da sevinçle karşılandı.

Bafra Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker; Pirinçte KDV indirimi sayesinde kayıt dışılığın ve vergi kayıbının önüne geçileceğini, tüketiciye en az yüzde 10 daha ucuza ulaşacağını söyledi.  

Toker, şunları kaydetti: "Türkiye de ve bölgemizde son 4-5 yılda çeltik üretiminde ciddi artışı olmuştur. Buna anlamda yeni çeltik işleme tesislerinin yanı sıra mevcut tesislerde de yeni teknolojik makinalarla donatılıp büyük rakamlı harcamalar yapılarak Avrupa ülkeleriyle yarışabilecek en modern tesisleri kurulmuştur. KDV oranları nedeniyle kayıt dışılık artmış, kayıt dışı satışlardan dolayı sektör her gecen gün eder hale gelmişti. Bazı kurumların yaptığı tespitlere göre, ülke genelinde kayıt dışı rakamının ise 101 milyon lira olduğu tahmin edilmektedir.

Tüketici bazında KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi, kayıt dışılığı ortadan kaldırırken, diğer taraftan da, Raftaki pirincin fiyatlarında yaklaşık yüzde 10 daha ucuzlaması anlamına da geliyor" dedi.

Bafra Ovasında yıllda110 bin dönüm alanda yaklaşık 150 bin ton çeltik üretimi gerçekleşiyor. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Pirinçte Kdv İndirildiğinde Yüzde 10 Daha Ucuza Tüketilecek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0