SAMSUN

Pembe Prenses Samsun'da

 
 94
Pembe Prenses Samsun'da - Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nca "Pembe Prenses" adlı kanser tarama TIR'ı Samsun'a geldi
Bafra Haber

 |  - Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nca "Pembe Prenses" adlı kanser tarama TIR'ı Samsun'a geldi

Samsun'un KETEM'in olmadığı ilçelere gidecek olan TIR'ın ilk durağı Terme ilçesi oldu. Burada AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu tarafından karşılanan TIR'da kadınlar ücretsiz kanser taramasından geçirildi.

Son model dijital mamografi cihazı ile mamografi çekimi, HPV-DNA numune alımı için hizmet vermek üzere hazırlanan TIR, Terme'de 11-16 Nisan tarihleri arasında kalacak. Pembe Prenses'in bir sonraki durağı ise Vezirköprü ilçesi olacak.

Kanserin, dünyada ve Türkiye'de sebebi bilinen ölümler arasında ilk sırada yer aldığından tüm ülkede kapsamlı bir tarama programı yürütüldüğünü belirten Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nca 'Pembe Prenses' adlı kanser tarama TIR'ı çeşitli illere hizmet vermek üzere hazırlanmıştır. Hazırlanan TIR, son model dijital mamografi cihazı ile mamografi çekimi, HPV-DNA numune alımı için hizmet vermek üzere Terme ilçemize gelmiştir. Kanser Erken Tanı, Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) hizmeti ilimizde 4 ilçede verilmektedir. Terme ve Vezirköprü gibi nüfusu büyük olup KETEM'i olmayan ilçelerimize Pembe TIR hizmet verecektir. Terme ilçemiz ve mahalleleri 11-16 Nisan arası 6 gün boyunca 30-69 yaş arası kadınlarımıza hizmet verecek olan TIR'ımız bir sonraki hafta Vezirköprü ilçemiz ve mahallelerinde konuşlandırılacaktır" dedi.

Rahim ağzı kanseri ve meme kanseri taramaları çok büyük önem arz ettiğini ifade eden Kasapoğlu, "Kadınlarımız ailenin yapı taşını oluşturduğundan onların kaliteli yaşam ömrünü uzatmak bizim için çok önemlidir. Kadınlarda sık görülen kanser türlerinde erken tanı için tüm 30 yaş üstü kadınlarımızı pembe prensese bekliyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlılığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Pembe Prenses Samsun'da içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0