GÜNDEM

Pedallar Nebiyan`a

 
 894
Pedallar Nebiyan`a - Samsun İli ve ilçelerinde yer alan diğer bisiklet toplulukları ve STK "˜ların iş birliği ile  9 Ağustos 2015 Pazar günü Nebiyan dağına bisiklet turu gerçekleşecek.
Bafra Haber

 |  - Samsun İli ve ilçelerinde yer alan diğer bisiklet toplulukları ve STK "˜ların iş birliği ile 9 Ağustos 2015 Pazar günü Nebiyan dağına bisiklet turu gerçekleşecek.

2014 yılı Mayıs ayında kurulan Samsun Ekolojik Yaşam Bisiklet Topluluğu, ekolojik yaşam bilincinin anlaşılması, yaygınlaşması, yaşam pratiğinde yerini alması ve bisikletin yalnızca eğlence ve spor aracı değil ekolojik bir ulaşım aracı olduğu bilincinin insanlara kazandırılması amacıyla Samsun İli ve ilçelerinde yer alan diğer bisiklet toplulukları ve STK "˜lar ile işbirliği içerisinde düzenli olarak etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Samsun Ekolojik Yaşam Bisiklet Topluluğu kurucusu Tanju Subaşı ile yaptığı açıklamada ``Düzenlenen etkinlikler sayesinde hiç bilmediğimiz doğal güzellikleri keşfetmekte, bu ekolojik ve doğal yaşam alanlarının insanlar tarafından fark edilmesini sağlamaktayız. Bisiklet ile yaptığımız yolculuklarda doğa ile birebir etkileşim içinde olma fırsatı yakalıyor; kimi zaman karşılaştığımız doğal güzellikleri hayranlıkla izliyor, kimi zaman ise karşılaşmış olduğumuz çevre kirliliği, kaçak avlanma ve avcılık, trafik kural ihlalleri gibi olumsuzlukları yerinde görerek yetkili mercilere taşıma fırsatı buluyoruz`` dedi. Subaşı, ayrıca yaptığı açıklamada "09.08.2015 Pazar günü saat:07.30`da Atakum Halk İskelesinden başlatacağımız bisiklet turu ile yanı başımızda keşfedilmeyi bekleyen;19 Mayıs ve Bafra İlçelerine sınır olan Nebiyan Dağı ve Yaylasına Bisiklet Turu düzenleyeceğiz.990 metre rakıma tırmanacağımız bu zorlu ve çetin parkuru tamamlayabileceğine inanan  tüm pedaldaşlarımızı bu güzel etkinliğe davet ediyoruz." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Pedallar Nebiyan`a içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0