SAMSUN

Parkomatlar Devam Edecek

 
 137
Parkomatlar Devam Edecek - Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1

Başkanvekili Turan Çakır, parkomatların sıkıntı olmadan devam edeceğini, parkomatların kalkması veya iptal olmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Kemal Vehbi Gül, cadde ve sokaklara kurulan parkomatlar aracılığıyla ücretli otopark uygulamasıyla ilgili 1. İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanmasıyla parkomat yönetmeliği iptal edildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde yapılacak olan UKOME toplantısında parkomat yönetmeliğini yeniden düzenleyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkanvekili Turan Çakır, "Parkomat ile ilgili mahkemenin vermiş olduğu karar önemli ama orada bizim meclis kararını, UKOME kararı ile almadığımızdan dolayı iptal söz konusuydu. Şimdi arkadaşlar onunla ilgili geçen ay mecliste kararlarımızı aldık. Bu nedenle mahkeme kararıyla ilgili bir işlem yapmış olduk. Şimdi bu ilk UKOME toplantısında onunla ilgili UKOME yönetmeliği ile birlikte karar alacağız. Dolayısıyla parkomatlar sıkıntı olmadan devam edecek. Parkomatların kalkması veya iptal olması mümkün değil" dedi.

Parkomat yönetmeliğinde usul anlamında bir eksiklik yapıldığını ifade eden Çakır, "O usul eksikliğini mahkeme tespit etti ve ondan dolayı iptal etti. Biz de o usulü düzelterek bu şekilde devam edeceğiz. Parkomat uygulaması Türkiye'nin büyük şehirleri olan İstanbul'da, Ankara'da devam ediyor. Dolayısıyla mevcut uygulamadan hiçbir şekilden geri adım atmaya veya farklı uygulama gibi bir şey söz konusu değil. Parkomat bu şehri inanılmaz derecede rahatlatmıştır, vatandaşımız mutludur. Dolayısıyla bunun bundan sonra farlı bir şekilde uygulanması gibi bir şey söz konusu değildir" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Parkomatlar Devam Edecek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0