BAFRA

Öğrenciler Şiddet İçerikli Yayınların Yayımlanmamasını İstedi

 
 1851
Öğrenciler Şiddet İçerikliYayınların Yayımlanmamasını İstedi - Bafra Anadolu Lisesinden Kadına Yönelik Şiddetle MücadeleEtkinliği.
Bafra Haber

 |  - Bafra Anadolu Lisesinden Kadına Yönelik Şiddetle MücadeleEtkinliği.

Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce öğretmenleri Naim OKAY önderliğinde Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü doyasıyla Alparslan Türkeş parkında toplandılar.

Bafra Anadolu Lisesi 9, 10, 11 ve 12.sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 30 öğrenci Kadına yönelik şiddetin TV programları ile normalleştirilerek topluma sunulmasına dikkat çekmek amacıyla tiyatro gösterisi yaparak şiddeti kınadılar.

Kadına şiddetin son yıllarda televizyon ve diziler yoluyla şiddete meyilli insanlara şiddeti öğreten ve normalleştiren bir hale gelişini parka kurulan dev TV ekranı önünde kimi film ve dizi sahnelerini canlandırıp toplumsal bir yara haline gelen sorunu yansıtma yoluyla topluma aktardılar.

Bu sorunun gözden kaçırılmayacak kadar önemli olduğunu ve her geçen gün artarak devam eden şiddet içerikli film ve dizilerin mutlaka sıkı denetimle şiddet unsurlarından arınması için imza masası oluşturuldu. Toplanan imzalar RTÜK (RADYO TELEVIZYON ÜST KURULU) ve TBMM ‘ne gönderilerek şiddet içerikli yayınların yayınlanmaması amaçlanıyor.

Öğrenciler bu yıl kasım ayına kadar öldürülen 327 kadını temsilen kadın ayakkabıları sergilediler. Bir grup öğrenci ise Diyojen misali ellerindeki fenerle kadına yönelik şiddet uygulamayan erkek aradılar.

Öğrenciler ellerindeki taşıdıkları İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Arapça, Yunanca, Rusça, Felemenkçe ve Çince pankartlarla ve de İngilizce, Almanca, Türkçe basın açıklamaları ile kadına yönelik şiddetin son bulması için dünyaya seslendiler.

Şiddetin artık son bulması ve ölen kadınları yâd etmek için gök yüzüne balonlar salındı. İngilizce basın açıklaması Ayşe Berra Uysal tarafından yapıldı. Almanca basın açıklaması ise Beyzanur Yılmaz tarafından yapıldı.

Bafra Anadolu Lisesi 11 A sınıfı öğrencisi Afra Betül Keskin yaptığı basın açıklamasında “Kadına yönelik şiddet uzaklarda değil, evimizde, sokağımızda her yerde. Geçtiğimiz yıllarda acılarını hala derinden hissettiğimiz Özgecan, Dr. Aynur Dağdemir, Şule Çet, Rabia Naz ve yüzlercesinin yanı sıra ve geçenlerde de çocuğunun gösteri önünde boğazı kesilerek tüm Türkiye’nin vahşete tanık olduğu Emine Bulut cinayeti de dahil olmak üzere 2022 yılının Kasım ayına kadar 327 kadın öldürüldü. Bizler #bafra-anadolu-lisesi0# olarak kadın cinayetlerinin sadece Türkiye de olmadığını tüm dünya devletlerinde de pek çok kadın cinayetinin olduğunu biliyoruz. Bu ne bizim ne de dünyamızın kaderi. Bafra’dan dünyanın 7 kıtasına İngilizce, Fransızca, Çince, Almanca, İspanyolca, Arapça, İtalyanca, Yunanca ve Felemenkçe pankartlarla ve İngilizce, Almanca ve Türkçe basın açıklamamızla “KADINA ŞİDDETE SON “diye haykırıyoruz. TEK TEMENNİMİZ KADINA ŞİDDETİN OLMADIĞI BİR DÜNYA” dedi.

İngilizce öğretmeni Naim Okay ise “Bafra Anadolu Lisesi olarak kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınarken kadının modern toplumda olması gereken yeri vurgulamak istedik. Bu etkinlikleri 18 yıldır yapıyoruz ve kadına yönelik şiddet konusunda öğrencilerimizle beraber toplumun da farkındalığını artırdığımızı düşünüyorum.” dedi. 

Bafra Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği üyesi iş adamı Yavuz Muratoğlu da “Biz de Bafra Anadolu Lisesi'nde 7 sene okuduk. Baframızda en önemli olaylarda Bafra Anadolu Lisesi örnek olan, özellikle toplumsal olaylarda her zaman sesini duyurmayı başaran bir okuldur. Ben de bu okulun bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Biz de bu genç kardeşlerimizin bu çağrısına kulak veriyoruz ve 'kadına şiddete hayır' diyoruz" diye konuştu. 


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Öğrenciler Şiddet İçerikli Yayınların Yayımlanmamasını İstedi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 163416
25 Kasım 2022
22:05
  • Yorum Id: 163416
  • 25 Kasım 2022
  • 22:05

Bafra anadolu lisesinin malum yönetiminde sosyal farkındalık yaratan gençlere helal olsun. gençler ankara mankara dinlemiyor sayın yönetim…