SAMSUN

Pamuk Geçidi Şehitleri İçin Mevlit

 
 100
Pamuk Geçidi Şehitleri İçin Mevlit - Samsun'da, Pamuk Geçidi şehitleri için 23
Bafra Haber

 |  - Samsun'da, Pamuk Geçidi şehitleri için 23

yıl mevlidi okutuldu.

18 Nisan 1992'de Ağrı ve Tendürek Dağı eteklerindeki Gevro köyü yakınlarında Pamuk Geçidi kırsal (Iğdır) kesiminde terör örgütü PKK militanları tarafından pusuya düşürülerek yolları kesilip sivil ve silahsız olmalarına rağmen şehit edilen 4 astsubay için şehadetlerinin 23. yıl dönümünde Samsun'da İlkadım ilçesinde bir mevlit merasimi düzenlendi.

Şehit Astsubay İs.Tek Kd. Üstçvş. İlhan Hamlı'nın baba evinin bulunduğu İlkadım ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde Bilal-i Habeşi Mescidi'nde şehidin babası Ahmet Hamlı ve şehidin ağabeyi Ayhan Hamlı tarafından şehit astsubaylar İlhan Hamlı, Erkan Iğdır, Mustafa Karaçimen ve Naci Yıldırım'ın ruhlarına okutulan mevlitte duygulu anlar yaşandı.

Pamuk Geçidi şehitlerinin ve tüm şehitlerin ruhlarına okutulan mevlit ve dua programını Bilal-i Habeşi Mescidi İmam Hatibi Mehmet Oflaz yaptı. Mevlitte, Şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın annesi 78 yaşındaki Bedriye Hamlı'nın daha önce yaptığı 3 Kur'an-ı Kerim hatminin de duası yapıldı.

Şehit Astsubaylar için Samsun'da Bilal-i Habeşi Mescidi'nde düzenlenen mevlide ve şehitlere duaya çok sayıda mahalle sakini ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, EMŞAV Karadeniz Bölge Temsilcisi Bilal Erim, Gazi Polis Memuru Hasan Yıldız, Şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın istihkam astsubay sınıf okulundan devresi E.Astsubay İs. Başçavuş Murat Saatçı katıldı.

Mevlit, şehit astsubaylar İlhan Hamlı, Erkan, Iğdır, Mustafa Karaçimen ve Naci Yıldırım'ın ve tüm şehitlerin ruhlarına okunan dua ve katılanlara sunulan ikramlarla sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Pamuk Geçidi Şehitleri İçin Mevlit içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0