SAMSUN

(Özel Haber) Samsunlu Milli Atletin Büyük Hedefi

 
 82
(Özel Haber) Samsunlu Milli Atletin Büyük Hedefi - 37
Bafra Haber

 |  - 37

Vodafone İstanbul Maratonu'nda dereceye giren Samsunlu Atlet Gülşen Kılınç, hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve dünyanın değişik yerlerinden binlerce uluslararası sporcunun katıldığı Vodafone İstanbul Maratonu'nda kendi branşında 2 bin 500 atlet arasında genelde 13., Türk sporcular arasında ise 5. olan Samsunlu atlet Gülşen Kılınç, iddialı açıklamalarda bulundu.

Maraton koşmaya mayıs ayında başlayan 4 çocuklu bir ailenin 3. çocuğu olan 20 yaşındaki atlet Gülşen Kılınç, 7 yıldır atletizm sporu ile ilgileniyor. 6 aydır maraton koşmaya başlayan Kılınç, bu süre içerisinde katıldığı Samsun 19 Mayıs Maratonu'nda dördüncü, Giresun Uluslararası Yarı Maraton'unda ikinci ve 42 km. 195 metrelik Mersin Uluslararası Maratonu'nda ise beşincilik elde etti. 8 senedir milli takım antrenörü olan Sinan Vural ile birlikte çalışan Gülşen Kılınç, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanıp, ülkesini temsil etmek ve Samsun'un ilk bayan olimpiyat şampiyonu olmayı hedefliyor.

KILINÇ: "2020 OLİMPİYATLARINDA 42 KM'DE MADALYA KAZANMAK İSTİYORUM"

Beşiktaş Atletizm Kulübü sporcusu olan milli atlet Gülşen Kılınç, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek istediğini belirterek, "Hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Samsun'u ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Samsun'da bayan bir atlet olarak 2020 Olimpiyatları'nda 42 km'de madalya kazanmak istiyorum. Avrasya Maraton'unda 15 km koştum. 2 bin 500 atletin koştuğu maratonda yabancı atletler arasında genelde 13. oldum. Türkler arasında ise ilk 5'e girdim. En büyük hayalim 2020'de Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Samsun'da tarihte bir ilki gerçekleştirmek, Samsun'a adımı kazıtmak istiyorum" dedi.

VURAL: "SAMSUN'DAN ATLETİZMDE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKARTMAK İSTİYORUZ"

Hedeflerinin Samsun'dan olimpiyatlara bir sporcu göndermek olduğunu ifade eden Atletizm Milli Takım Antrenörü Sinan Vural, "Amacımız Samsun'dan olimpiyatlara 1 kişiyi götürmek. Hedefimiz çok çok iyi yerlere gelip Gülşen'i olimpiyatlara hazırlamak. Onda o azim, o hırs, o yetenek var. İnanıyorum ki 2020'deki olimpiyatlarda bir terslik çıkmazsa olacak inşallah. Samsun'da güreşte Yaşar Doğu'dan sonra atletizmde de bir olimpiyat şampiyonu çıkartmak istiyoruz. Bu bayan bir atletimiz olacak inşallah" diye konuştu.

Gülşen Kılınç, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda başarı sağlamak için haftada 190 km'lik antrenman yapıyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • (Özel Haber) Samsunlu Milli Atletin Büyük Hedefi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0