EĞİTİM

Özel Çocuklar Mehmetçik Oldu

 
 180
Özel Çocuklar Mehmetçik Oldu - Özel Bafra Yeniden Doğuş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon öğrencileri temsili olarak bir günlük asker oldular.
Bafra Haber

 |  - Özel Bafra Yeniden Doğuş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon öğrencileri temsili olarak bir günlük asker oldular.

 Türk Silahlı Kuvvetlerinin 10-16 Mayıs Engelliler haftası nedeniyle düzenlemiş olduğu bir günlük temsili askerlik töreni Samsun Sahra Sıhıye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında yapıldı.

Program çerçevesinde yakınlarıyla Eğitim Merkez Komutanlığa giriş yapan 20 öğrenci kayıt yaptırıp üniformalarını giydiler. 

Gün boyunca askerlik eğitimi alan öğrenciler komutanlarla beraber öğle yemeği yedikten sonra yemin töreninin yapılacağı alana geçtiler. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Öğrencilerden Yasin Kurt bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından özel öğrencilerimiz bayraklara ellerini koyarak yemin ettiler. Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci bir günlük askerlerine seslenerek; " Askerlik sadece Türk Milletinin Özünde ve ruhunda olan ona dünya üzerinde yegane ordu millet olma onurunu bahşeden bir hasrettir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun ömür boyu haklı gurur ve onurunu taşıma sahip olmaktadır. Bugün bünyemize katılan yüreği ülke ve bayrak sevgisiyle dolu 33 gencimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak biraz önce huzurumuzda yemin ettiler. Bu kutsal ocağa katılan her bir genç süresi ne olursa olsun burada bizim evladımız olurlar "dedi.

Komutanlar tarafından özel öğrencilerimize teskereler ve hediyeler verildi.

 

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Özel Çocuklar Mehmetçik Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0