SAMSUN

Otizmli Çocuklar İçin Yürüdüler

 
 491
Otizmli Çocuklar İçin Yürüdüler - İlkadım Belediyesi ile Samsun Otizmli Çocuklar Derneği (SODER) tarafından "Otizm Farkındalık Yürüyüşü" düzenlendi
Bafra Haber

 |  - İlkadım Belediyesi ile Samsun Otizmli Çocuklar Derneği (SODER) tarafından "Otizm Farkındalık Yürüyüşü" düzenlendi

Yürüyüşe İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, başkan yardımcıları, SODER Başkanı Hatice Tozkoparan, aileler ve engelli çocukları katıldı. İstiklal Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş sırasıyla Ağabali Caddesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinden devam ederek Atatürk Anıtı'nda son buldu.

Yürüyüş sonunda basın açıklaması yapan SODER Başkanı Hatice Tozkoparan, "Türkiye'de otizmli birey sayısı 450 bin civarında olduğu saptanmıştır. Bu oran günbegün artmakta, doğan her 100 bebekten birinin otizmli olduğu dile getirilmektedir. Avrupa'da otizmli aileler 'yarın ben ölürsem ne olacak, hasta olursam kime emanet edeceğim' kaygısı yaşamıyor. Türkiye'de teşhisinden eğitime kadar her alanda sorunlar yumağı olup, haftada devlet kanalıyla aldığı eğitim sayısı ayda 10 saat. Kısacası bizler sizinleyiz, siz de bizimle olun. Bu bizim tercihimiz değil. Fakat sizlerin bizimle olmanız, sizin tercihiniz olacak" dedi.

İlkadım ilçesinde yaklaşık 20 ben engelli vatandaşın olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Nisan ayı Türkiye'de 'otizm ayı' olarak kutlanıyor. İlkadım ilçesinde 20 bine yakın engellinin olduğunu biliyoruz. Bu yürüyüşün, Samsunlu vatandaşlarımızın engellilere olan duyarlılığının artmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. İlkadım Belediyesi olarak Engelli Rehabilitasyon Merkezi projemizi hazırlama noktasında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar ellerindeki balonları havaya bıraktılar.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Otizmli Çocuklar İçin Yürüdüler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0