SAMSUN

Ortak Paydamız Samsun Buluşmaları

 
 323
Ortak Paydamız Samsun Buluşmaları - Haberexen Yayın Grubu tarafından düzenlenen 'Ortak Paydamız Samsun Buluşmaları'nın ikinci aşamasının ilk konuğu SAMSİAD oldu
Bafra Haber

 |  - Haberexen Yayın Grubu tarafından düzenlenen 'Ortak Paydamız Samsun Buluşmaları'nın ikinci aşamasının ilk konuğu SAMSİAD oldu

Haberexen Yayın Grubu tarafından düzenlenen ve ilk toplantılarda tespit edilen ortak sorunlara çözüm arayışları için 'Ortak Paydamız Samsun Buluşmaları'nın ikinci aşaması başladı. Buluşmaların ilk konuğu Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği (SAMSİAD) oldu. North Point Otel'de gerçekleştirilen toplantıya SAMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yalgın, SAMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Koçak, SAMSİAD Genel Sekreteri Zeynep Selin Kobul, Yönetim Kurulu Üyeleri Emre Tüfekçi, Serdar Arif Bayramkaya, Gökhan Güler ve Hüseyin Kurt katıldı.

SAMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yalgın Samsun'un gelişmesi ve büyümesi adına her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirttiği konuşmasında, "Hepimizin ortak amacı Samsun'un büyümesi ve gelişmesi. Kentimizin iyi yerlere gelmesini ve güçlenmesini istiyoruz. Çünkü bu hepimize olumlu yansıyacak. Bizim ifadelerimiz bu samimiyet doğrultusunda önerilerin dile gelmiş hali oldu. Birisi yukarı çıkacaksa gelsin bizim omuzlarımıza basarak çıksın. Biz buna gönüllüyüz. Ancak yukarı çıktığında aşağıdakilere de el vermesini beklemek normaldir. Ağabeylik, duayenlik de bu eli uzatmaktır aşağıdakilere. Ama Samsun'da tavan ve taban arasında ciddi bir açılma yaşanmaya başladı. Bu durum sosyal sorunlara neden olacak bir hal alabilir. Samsun'da en büyük yatırımları da yabancı ve dışarıdan gelen firmalar yapıyor. Biz ortak hareket edip büyük yatırımlara giremiyoruz" dedi.

Toplantıda gündeme gelen çözüm önerileri arasında Samsun'un ortaklık kültürünün geliştirilmesi yer aldı. Samsun sanayicisinin artık kendi öz sermayelerine bağımlı kalmaktan kurtulup düzgün ortaklıklar ile geleceğe hazırlanması gerektiği vurgulandı. Öte yandan kurulacak Lojistik Köy için firmaların kendini şimdiden hazır hale getirmek için çalışması gerektiğini ifade eden SAMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, aksi takdirde Samsun'un fırsatlarını dışarıdan gelenlerin değerlendireceğini kaydettiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ortak Paydamız Samsun Buluşmaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0