GÜNDEM

Ormancılara Operatörlük Sertifikası

 
 70
Ormancılara Operatörlük Sertifikası - Yalçın Köse - Bafra Haber / Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün ortaklaşa uyguladığı Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü eğitimi sonucunda eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan ormancılıkla geçinen köylülere, Bafra Orman Müdürlüğünde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber / Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün ortaklaşa uyguladığı Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü eğitimi sonucunda eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan ormancılıkla geçinen köylülere, Bafra Orman Müdürlüğünde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Düzenlenen törene Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, Ahmet Ulukan ve eğitime katılan ormancılar katıldı.

Sunuculuğunu Bafra Orman İşletme Müdür Yardımcısı Burçin Irmak`ın yaptığı törende açılış konuşmasını Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan yaptı.

Eğitim hakkında bilgi veren en büyük sorunun ormanda yaşanan iş kazaları sonucu yaralanmaların ve ölmelerin olduğunu söyleyen Ahmet Ulukan, "25 Eylül 2014 tarihinde başladığımız ilk eğitimimize yoğun bir talep oldu. Hedefimiz ilk başta hiç olmazsa 3 yüz yada 4 yüz kişiye eğitim verelim, bizzat ormanda çalışan insanlara eğitim verelim, bu işin nasıl olduğunu ve tehlikelerini gösterelim dedik. Ancak sayın bölge müdürümüzün talimatları doğrultusunda biz bu sayıyı her geçen gün arttırdık. Şimdiki hedefimiz ise binin üzerine çıkmak. Ormanda bu işle uğraşan eğitimsiz bir kişi kalmayana kadar bu işi devam ettirmek.

Bizim en büyük sorunlarımızdan bir tanesi insanların ormanda üretim yaparken kendilerini istemeden sakatlamaları ve bunun sonunda maddi manevi kayıpların olmasıdır. Esas hedefimizde bunu önlemek oldu. Arkadaşlarımız o günden bu güne kadar yoğun bir şekilde toplamda 743 kişi seminerimize katıldı. Bu kurslarda 517 kişi sertifika almaya hak kazandı ve 118 kişilik kursumuzda şuanda devam etmektedir." dedi.

Törende konuşma yapan Amasya Orman İşletme Bölge Müdürü Yaşar Sarı ise, "İnşallah ormanlarımızda ki üretim çalışmalarında tedbirsizlik sonucu kazaların ve buna bağlı olarak yaralanma ve ölümleri duymak bizi son derece üzüyor. Çünkü ormancılık çalışmalarımız yoğun ve gittikçede artıyor. Tabi ki olumlu yönde çalışmalarımız bunlar ormanlara bakım çalışmaları, bu çalışmaları sizlerle birlikte yapacağız. Bu işi eğitilmiş, bilinçli, profesyonel üreticilerle yapmamız gerekiyor." şeklinde konuştu. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ormancılara Operatörlük Sertifikası içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0