GÜNDEM

Organları 5 Kişiye Umut Oldu

 
 181
Organları 5 Kişiye Umut Oldu - Yalçın Köse- Bafra Haber/ Samsun`un Bafra İlçesinde beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları beş kişiye umut oldu.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber/ Samsun`un Bafra İlçesinde beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları beş kişiye umut oldu.

Edinilen bilgilere göre iki gün önce beyin kanaması teşhisi ile Özel Medibafra Hastanesine kaldırılan A.A. (56) yoğun bakım ünitesinde beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu eşinin ve çocuklarının onayı ile organları bağışlandı. Organları bağışlanan A.A. (56)`nın Özel Medibafra Hastanesinde organ çıkarım ameliyatının gerçekleşmesinin ardından çıkarılan Karaciğer, Pankreas, Kornea ve böbrekler Sağlık Bakanlığına ait Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile organ nakli bekleyen hastalar için yola çıktı. Organları bağışlanan A.A.(56)`dan alınan organlar Samsun, Trabzon ve Erzurum`da organ nakli bekleyen hastalara umut oldu.

BU DUYARLI DAVRANIŞ ÖRNEK OLSUN

Özel Medibafra Hastanesinde gerçekleşen organ çıkarım ameliyatı sonrasında konuşan Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, "Özel Medibafra Hastanesinde organ çıkarım ameliyatını gerçekleştirdik. İki gün önce hastanemize gelmiş olan bir hastanın beyin ölümünün gerçekleştiği bize rapor edildi. Ekiplerimiz hastanın ailesi ile görüşerek hastanın organlarının bağışlanması için onay aldı. Akabinde Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Doku ve Organ Nakil Koordinatörlüğü tarafından titiz bir incelemeyle organların uygun olan yerlere nakli için doktorumuz Mehmet Kazak tarafından titiz bir inceleme yapıldı ve çıkarılan organlar yerlerine teslim edilmek üzere hazır bekleyen nakil araçlarımız ile nakli sağlandı. Hastamızın ailesine bu duyarlı davranışlarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Umarım ailemizin bu duyarlı davranışı herkese örnek olur. Ayrıca bu titiz çalışmayı gerçekleştiren doktorlarımıza ve hastane personeline de teşekkürlerimi sunuyorum. Bağışlanan organlar ve bu titiz çalışmalar neticesinde 3 farklı ilimizde 5 farklı kişiye hayat bağışladılar. Şuanda uygun olarak belirtilen karaciğer Erzurum`a, Böbreklerden bir tanesi ve kornealar Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesine, diğer böbrek Trabzon`a, Pankreas için ise şuanda doku örneklerinin uygun olup olmaması konusunda titiz bir çalışma yürütülüyor bunun neticesi henüz belirli değil ama kısa sürede pankreas bekleyen uygun bir hastaya nakledilecektir."dedi

Organları bağışlanan A.A. (56)`nın cenazesi ise organ çıkarım ameliyatı sonrası ailesine teslim edildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Organları 5 Kişiye Umut Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0