SAMSUN

Onkoloji Hastanesi Binası Hızla Yükseliyor

 
 723
Onkoloji Hastanesi Binası Hızla Yükseliyor - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Onkoloji Hastanesi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor
Bafra Haber

 |  - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Onkoloji Hastanesi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor

OMÜ Kurupelit Kampüsü'nde bulunan hastane 7 katlı ve 120 yatak kapasiteli olacak. Kanserle ilgili tanı ve tedavilerin yapılacağı hastanenin 2016 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

OMÜ Onkoloji Hastanesi inşaat çalışmalarıyla ilgili bilgi veren OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, "Üniversite hastanemize ihtiyaçlar doğrultusunda ikinci bir bina daha yapıyoruz. Bu da Onkoloji Hastanesi olacak. 2014 yılında başladığımız bu hastaneyi 2016 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Hastane, 40 yataklı kemoterapi ünitesiyle birlikte radyoloji, onkoloji ve hematoloji bölümleri olacak şekilde erişkin kemik iliği transplantasyon ünitesini içeren 120 yatak ve 7 kattan oluşacak. Hastanenin açılmasıyla birlikte ilk defa erişkin kemik iliği nakli uygulamasına başlanacaktır. Daha fazla hastaya hizmet imkanı sunulacaktır. Yapılmakta olan onkoloji hastanemizin üst düzey özellikle üst düzey radyoterapi cihazlarıyla donatılması için çalışmalar devam etmektedir. Mevcut hastanemizde bulunan; kemoterapi, radyoterapi, hematoloji ve onkoloji bölümlerini oraya taşıyacağız. Onkoloji Hastanemizin yaklaşık 18 milyon TL'ye yakın bir maliyeti olması bekleniyor" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Onkoloji Hastanesi Binası Hızla Yükseliyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0