SAMSUN

Omü'ye Selçuklu Mimarili Kütüphane

 
 155
Omü'ye Selçuklu Mimarili Kütüphane - Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) yeni yapılacak olan Merkez Kütüphanesi'nin temelleri atıldı
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) yeni yapılacak olan Merkez Kütüphanesi'nin temelleri atıldı

OMÜ'de öğrencilere daha iyi hizmet sunabilmek için yeni bir kütüphanenin temelleri yükselmeye başladı. Yeni yapılacak olan bina Selçuklu mimarisini yansıtacak. Yaklaşık 11 bin metrekare alan üzerine kurulacak yeni binanın maliyetinin 13 milyon TL'yi bulmasının beklendiği bildirildi.

"2 YILDA BİNAYI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin yeni Merkez Kütüphane binası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Merkez Kütüphanesi fakültelerin çoğunluğunun bulunduğu bir alan içerisine yaklaşık 11 bin metrekare üzerine yapılacak ve dört katlı bir bina olacak. Yaklaşık 9 bin metrekare kapalı bir alana sahip olacak. Binanın içinde kitap okuma alanları, arşiv, bilgisayarların olduğu alanlar, öğrencilerin gazete kitap okuyacak alanlar olacak. Yeni Merkez Kütüphanemiz bütünüyle modern bir yapıda olacak. Daha çok Selçuklu mimarisine uygun bir yapıda olacak. Binayı 2 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Binanın maliyeti yaklaşık 13 milyon TL. Eski kütüphanemizi sadece sağlık bilimlerinin kullanacağı bir kütüphaneye dönüştüreceğiz. Şimdiki yaptığımız yeni bina ise Merkez Kütüphane olarak üniversitemize hizmet verecek" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Omü'ye Selçuklu Mimarili Kütüphane içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0