SAMSUN

Omü'lü Öğrencilerden Lösemili Çocuklar İçin Kermes

 
 121
Omü'lü Öğrencilerden Lösemili Çocuklar İçin Kermes - Ondukuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri lösemili çocuklar yararına kermes düzenledi
Bafra Haber

 |  - Ondukuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri lösemili çocuklar yararına kermes düzenledi

OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi girişinde açılan kermesin geliri Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği'ne (LÖSAM) bağışlanacak. Geçen yıldan beri hematoloji ve onkoloji servislerinde tedavi gören çocuklara yardım yapmaya çalıştıklarını söyleyen OMÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Betül Atik, "Buradaki çocuklar için ayda 800-900 TL gibi bir yardım toplanıyorduk dönem olarak. Daha sonra neden kermes yapmayalım dedik. Çünkü kermeste daha fazla para toplanıyor. Daha fazla yardım toplayabileceğimizi düşündük. Buradaki yemekleri öğrenci arkadaşlarımızla beraber yaptık. Burada topladığımız yardımları Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği'ne (LÖSAM) bağışlayacağız. Bunun için LOSAM, OMÜ Tıp Fakültesi, öğrenci arkadaşlarımızla böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.

Yardımlaşma duygusunun vatandaşta hiçbir toplumda görülmediği kadar yüksek olduğunu söyleyen OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, "Tabi bu lösemili çocuklar olunca daha değerli oluyor. Tıp Fakültesi öğrencilerimiz böyle bir kermes düzenledi. Hepsini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin böyle bir organizasyon düzenleyerek hastalara yardım etmesinin çok güzel bir şey olduğunu söyleyen LOSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, "Bunun diğer öğrencilere de örnek olmasını istiyoruz. Bundan sonra öğrencilerimizi arkamızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Omü'lü Öğrencilerden Lösemili Çocuklar İçin Kermes içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0