GÜNDEM

Ölümden Dönen Genç Bafra Haber'e Anlattı

 
 5604
Ölümden Dönen Genç Bafra Haber'e Anlattı - Bafra Haber - Yalçın Köse - Özel Haber / 20 yaşında, evli, Bafra`da esnaf, 3 yıldır uyuşturucu kullanıyor. Az kalsın son içişi olacaktı. Komaya girdi, ölüyordu. Babası ile helalleşti, son kez eşini görmek istedi. Şimdi yaşıyor.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber - Yalçın Köse - Özel Haber / 20 yaşında, evli, Bafra`da esnaf, 3 yıldır uyuşturucu kullanıyor. Az kalsın son içişi olacaktı. Komaya girdi, ölüyordu. Babası ile helalleşti, son kez eşini görmek istedi. Şimdi yaşıyor.

Tedavi oldu evine döndü. Evinde kendisini ziyaret ettik. Bildiği her şeyi anlattı. Anlatırken dahi hala etkisindeydi.
Bonzai koması sonrası ölümden dönen bir gencin hikayesi.

BEŞYOL`DA BULAŞTIM
Ben 20 yaşındayım. Ot, hap, bonzai hepsini kullandım. Bonzai kullanmaya 7 ay önce başladım. Ben bunu içmeye başlayalı kendimi kaybettim. Gerçekten kendimi kaybettim. Bunu içtiğimde ne yaptığımı hatırlamıyorum.  Bir şeyler yapıyorum onu içince ama nasıl yaptığımı bilmiyorum. Şu anda dahi anlatamıyorum.  Görüyorsun, o kadar kötüyüm ki içimdekini dahi size anlatamıyorum.

Esrar içmeye başlayalı 3 sene oldu, 17 yaşında başladım son 7 aydır da bonzai kullandım. Jamaika ile bonzai diyorlar. Ya bunlar aynı abi. Ayırt edemezsin birbirinden.  Jamaika bu, bonzai bu diyemezsin.  Bonzai hap değil ya da esrar gibi ot da değil. Bonzai fare zehiri gibi beyaz ve tek tek. Aynı kekik gibi tek ve beyaz renkli. Esrar gibi sarıp ta içiyor ya da kapak içiyorsunuz. Ben bu illete arkadaş ortamında Beşyol`da Pazar yerinde bulaştım. Çok kötü bir şey abi anlatamıyorum.

10 LİRALIK ALACAKTIM
Cuma akşamı iş yerini topluyordum, iftar saatine denk geldi. İftar yemeğini yedik ben iş yerini toplamak için tekrar gittim. Bırakmıştım abi yemin etmiştim kendi kendime. Bir an kafama vurdu, gideyim 10 liralık alayım dedim. Cebimde çok para vardı. 10 liralık alıp içecek, ondan sonra daha hiç içmeyecektim. Tövbe edecektim yani anladınız mı abi.
Çocuğu aradım ordayım gel dedi. Devlet Su İşleri`nin oradaki üst geçide yürüyerek gittim ve aldım.

Annemler evdeydi. Kayın validem de evdeydi. Hastaydım, iğne yaptırmam gerekiyordu.  Kayınvalidem iğneyi yaptı ama tam beceremedi kan geldi, tam bilmiyor iğne yapmasını.
Ben de korktum yaptırmadım. "Yarın akşam yaparsın anne, bu akşam yapma boş ver"  dedim.  

Bonzai var ya bende abi, rahatım tabi. Bunu içeceğim yatıp uyuyacağım. Kayınvalidem filan gitti. Bende girdim banyoya abi bir kapak çektim. Sonra, Allah`ım Allah`ım, başka bir şey hatırlamıyorum...

ÖLECEKTİM, BABAM "SON BİR İSTEĞİN VAR MI"  DEDİ
Cuma günü Samsun`a sevk edilmeden önce fişe takılıydım ben. Babama demişler ki git oğluna söyle son bir isteği var mı? Benim bağlı olduğum fişi çekeceklerdi abi. 
Babam bana "Son bir isteğin var mı, oğlum"  dedi. 
Ben de "Baba karımı getirin son bir kez göreyim onu. Beni affet baba hakkını helal et"  dedim.
Babam da bana "Karını eve götürdük oğlum"  dedi.

Çok kötü bir şey abi kurtarın. Gerçekten kurtarın abi. Vallahi çok kötü bir şey abi. Bunu içenin iki senesi değil, bir gün garantisi yok. Yemin ederim bir gün garantisi yok. Ben niye iki senede gitmedim de bir günde gittim.
Bir kapağı çekersin olduğun yerde yığılır ölürsün. Cuma gecesi benim evimde birisi olmasa ben ölecektim. Benim kardeşim az çok biliyor gelip bana vurmasaydı, komadan çıkarmasaydı ne olacaktı abi? Ben ölecektim, yakınlarım mezar başında ağlayacaktı. Bunlar da satmaya devam edecekti...

 

YAŞ ORTALAMASI 15 İLE 22 ARASI
Bu videolarda izlediklerinizin hepsi gerçek. Bunu ben yaşadım abi biliyorum. Bunda direk kimyasal bağımlılık yapıyor, yoksa bir cazibesi yok. Bunu kullananların yaş ortalaması 15- 22 arası. Geçende polis 2 kg bonzai yakaladığında ne kadar sevindim anlatamam.

UYUŞUP KALIYORSUN
Bu diğerleri gibi değil bunda kafa yaşayamıyorsun, uyuşup kalıyorsun. Bunda ne karşındakiyle oturup konuşabiliyor ne de hareket edebiliyorsun. Bunu içince ya kilitleneceksin ya da bayılıp kalacaksın. Kötüsünü bulursan konuşursun, hareket edersin ama iyisine denk gelirsen direk bayılırsın. Bu illeti çektikten sonra yürüyebilme gibi bir şansın yok. Böyle normal dururken, havada yatmaya çalışıyorum abi. Duvardaki çerçevenin kenarına yatmaya çalışıyorum. Duvardaki resmin üzerine yatmaya çalışıyorum abi.

ENGELLEYEMİYORDUM KENDİMİ
Hastanede uyurken "Karpuz 750` diye bağırıyordum, engelleyemiyordum kendimi. Uyurken ani sıçramalar yaşıyordum. Hastanedeyken herkes başımdaydı.  Para istiyordum hastanede "Abi 10 lira versene` diyordum. Abim çıkartıp veriyordu, ondan sonra aynısını amcama da diyordum.
O odada ne kadar eşim dostum varsa hepsinden para istiyordum.  Fazla bir parada istemiyorum. 10 ya da 20 lira çünkü bağlamışım kendimi onu almaya gideceğim.
Geceleri sokaklarda dolaşın yığınla görürsünüz kullanan. Bir gece hastane önünde bekleyin, bir kişi de olsa yüzde yüz gelir "bonzai" den.

BUNU SATANLARIN SABİT YERLERİ YOK
Bunu satanların sabit yerleri yok. Çocuklar yerlerinde durmuyor. Bafra`da herkes birbirini tanır. Tanımıyorum diyen yalan konuşuyordur abi. Kim kimden alıyorsa bilir ve tanır abi.
Bafra`da sermayeyi topluyorlar abi. İstanbul`a gidiyorlar alıp getiriyorlar. Bunlar kendileri kar yapıyorlar abi. Bafra`da satanlar kendileri içmiyor abi bunları. Bunların şebekeyle hiçbir alakası yok. Bunlar iki üç tane genç çocuk.  Bafra`nın hali çok kötü olacak abi gerçekten. 

Ben polislere bildiğim her şeyi söyledim ama hiç bir şey yapmıyorlar abi.  Ben satın aldığım adam için 10 tane adam getirim hepside derki bu adamdan aldık benimle birlikte.


BONZAİ KOMASINA GİREN GENCİN AĞABEYİ
Cuma günü kardeşim banyodan çıkıyor annem görmüş bu mosmor olmuş. Sonra dönüp "Ben ölüyorum hakkınızı helal edin"  demiş ve düşmüş.
Tabi bu arada yerde bunun sallanmadık yeri yok. Hastaneye gittik, hastanede kalbinden ritim alamıyorlar. Kalp spazmı geçiriyor dediler. Sonra kelepçe filan takmışlar doğru yoğun bakıma götürdüler. Yoğun bakıma çıkardık. Elleri o ara komple bağlı, 5 kat ip bağlı elleri nasıl kopartıyor onları. Seninle ben kopartamayız onları. En son bunu ellerini kollarını boynundan bağladılar. "ËœKırayım şunu ben kendime gelirim.` deyip boynunu kırmaya çalışıyordu.

Cuma günü sevk ettiler. Apar topar, ambulans bekliyoruz o ara bir ambulans geldi.  Çocuğun biri de çekmiş, Sedyenin üstünde oturur vaziyette değişik bir şekilde kitlenmiş duruyor. Adamlara sordum hiç kıpırdama yok kitlenmiş kalmış.

Ambulansla gidiyoruz, biz içeri hemşire almadık bir şey yapar diye korktuk. Bir elinden ben, bir elinden amcamın oğlu tutuyoruz. Bizden 5 lira istedi, biz de verdik.
Sonra paraları bana verdi "Abi bu parayla git, 2 dönmelik al dönelim burada"  diyor. 
Ne döneceğiz oğlum, dedim.
"Jamaika döneceğiz"  dedi.
Oğlum hani bırakmıştık,  dedim.
"Tamam, bırakalım, boş ver"  dedi.

Hastanede uyutmak için ilaç vuruyorlar. O ilacı ata vursan anında düşer bayılır ama buna etkisi dahi olmadı. 3 tane iğne vurdular. İğneleri vurdular uyuyor ama bir yandan da uykusunda "ËœKarpuz`un kilosu 750` diye bağırıyor.
Yoğun bakımdayız, ben, babam, amcam, amcamın oğlu. Sekiz tane de hasta var yoğun bakımda. Herkesi bıraktılar bununla uğraşıyorlardı. O derece kötüydü durumu.
Hastanede yatıyor. Yatakta odada kimse yok, yatağın yanını işaret ediyor bir arkadaşının ismini söyleyerek "Abi bak içiyor" , "Abi aha bak bayıldı. Hemşire gel kaldır bunu buradan"  diyor.

Hastanede bir ara kalktı bana "Sana bir şey verdim. İçtin de mi sen onu"  dedi. 
Ben de, "Ben içmedim, sen bana verdin, bende attım onu"  dedim.
Kardeşim de,  "İçtin, ben seni gördüm içerken. Niye içtin? Öleceksin sen şimdi."  dedi.
Küfür edip "Niye içtin"  diyordu bana.

Hastaneye gittiğimizde dediğim gibi kalbinde ritim bulamadılar.
Doktor, "Hiç bir şey söyleyemem ya buradan yürüyerek çıkacak ya da ölecek."  dedi.

Doktor kardeşime de, "Bunu bir kez daha kullanmayı bırak kullananın yanında durursan beyin damarları kalp damarları kaldırmaz. Bundan sonra geri dönüşü yok. Eğer sağlığını ve geleceğini düşünüyorsan bulaşmayacaksın bir daha. Aksi takdirde bunu kullanacaksan hiç uğraşma çık 7. kata camdan aşağıya atla."  dedi.

Kardeşim hastaneye kaldırılmadan birkaç gün önce gittim polise anlattım durumunu. Kardeşim onu içince yapmadığını bırakmıyordu. Evde eşine, anneme, babama, bana yapmadığını bırakmıyordu. Annemin feryadına rağmen dövüyordu. Ağzı burnu paramparça oluyordu. Babama bıçakla mı yürümedi, evden bir şeyler mi götürmedi.
Polis bana "Bizim yapabileceğimiz bir şey yok."  dedi.

Kardeşim kurtulacak bu illetten. Buna inanıyorum. Çünkü ben yanındayım, karısı, annem, babam, şehir dışındaki akrabalarımız dahi arayıp halini hatırını soruyorlar. Bu konuda yanlış yapan insanlar da var. Çocuklarını ret eden... Benim uyuşturucu kullanan oğlum, yeğenim yok diye. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ölümden Dönen Genç Bafra Haber'e Anlattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0