SAMSUN

Oka Yönetim Kurulu Toplantısı

 
 118
Oka Yönetim Kurulu Toplantısı - Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2015 Yılı Mart Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Samsun'da yapıldı
Bafra Haber

 |  - Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2015 Yılı Mart Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Samsun'da yapıldı

Sheraton Otel'de yapılan toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Amasya Valisi ve OKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı İbrahim Halil Çomaktekin, Çorum Valisi Ahmet Kara, Tokat Valisi Cevdet Can, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, TR83 Bölgesi'ndeki İl Genel Meclis Başkanları katıldı.

OKA 2015 yılı Mart Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini ve gündemdeki konuları görüşmek için toplandıklarını belirten Amasya Valisi ve OKA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Çomaktekin, "Bölgemizin ekonomisinin gelişmesi için özel sektör işletmelerinde kapasitenin ve verimliliğin artırılmasına, istihdam imkanlarının yükseltilmesine, kalite ve katma değerin artırılarak ihracatın geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Bu kapsamda OKA olarak 4 ilimizde önemli çalışmalar, programlar ve projeler yürütülmektedir. Kurulduğundan bu yana ajansımız aracılığıyla veya onun mali destekleriyle örnek olarak özel sektörün KOBİ projeleri ile desteklenmesi, belediyelerin ve il özel idarelerinin turizm ve çevre altyapısının geliştirilmesi için desteklenmesi, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da çeşitli altyapı projeleri, kümelenme, lojistik, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve dezavantajlılara yönelik altyapı geliştirme projeleri gibi konulardaki faaliyet ve projelerin desteklenmesi uygulamaları artarak devam etmektedir. 2009 yılından bu yapan toplam imzalanan proje sayısı 488 olmuştur. 102.2 milyon TL'lik ajans destek tutarı karşılığında bölgede 205.7 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirilmiştir. Proje teklif çağrıları aracılığıyla bu yıla kadar 348 adet projeye 80.8 milyon TL destek tutarı verilmiş ve toplam yatırım 168.3 milyon TL olarak gerçekleştirilmiştir" dedi.

Doğrudan faaliyet desteği programına TR83 Bölgesi'nde 46 adet projeye 2.4 milyon TL destek verildiğin altını çizen Çomaktekin, "Ajansın ihtiyaçlarına önemli girdiler de sağlayacak araştırmalara destek vermek amaçlı Doğrudan Faaliyet Desteği programına bölgemizden 46 adet projeye 2.4 milyon TL destek verilmiş olup, eş finansmanla beraber 2.8 milyon TL'lik projeler uygulanmıştır. Yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına katkı sağlamak amaçlı 'Teknik Destek Programına' bölgemizden 91 adet projeye destek verilmiş olup bu eğitimler sayesinde 4 bin 39 çalışana eğitim verilerek kurumsal kapasitelerinin artırılması noktasında önemli destekler verilmiştir" diye konuştu.

OKA Yönetim Kurulu toplantısının ardından da aynı yerde Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Meclis ve Encümen Toplantısı yapıldı. Toplantıda Çomaktekin, birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Oka Yönetim Kurulu Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0