EĞİTİM

Öğrencilere Güvenli İnternet Kullanım Semineri

 
 980
Öğrencilere Güvenli İnternet Kullanım Semineri - Altınkaya Anadolu Lisesinde Öğrencilere Güvenli İnternet Kullanımıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Altınkaya Anadolu Lisesinde Öğrencilere Güvenli İnternet Kullanımıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bilgisayar Öğretmeni Bülen Koçak, İnternette pek çok uygulama ve servisten faydalanabiliriz. Günlük işlerimizi kolaylaştırabiliriz. Ama hiç unutmamamız gerekir bazı tehlikelerle de karşılaşabiliriz. Zarar görmemek için en doğrusu önceden bu tehlikeleri öğrenip İnterneti bilinçli bir şekilde kullanmamız gerekmektedir.

Öğrencilere internet dünyasında var olan tehlikeler, sosyal medyada yapılacak paylaşımlar hakkında bilgi verildi. Öğrencileri kullandıkları sosyal sitelere karşı dikkatli olmalarını yapacakları yazışmalara ve paylaşacakları görsellere dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

Öğrencilere çevrimiçi tanıştıkları insanlarla gerçek isimleri, adresleri, telefon numaraları veya parolaları gibi kişisel bilgilerini paylaşmamaları konusunda, Ailenin her bir üyesi için uygun profiller oluşturmak ve internetin filtrelenmesine yardımcı olmak için aile güvenlik araçlarını kullanılmasının önemi belirtildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Öğrencilere Güvenli İnternet Kullanım Semineri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0