SAMSUN

Öğrenciler Odtü'den, Omü'ye Yatay Geçişle Geliyor

 
 164
Öğrenciler Odtü'den, Omü'ye Yatay Geçişle Geliyor - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Yrd
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Yrd

Doç. Dr. Faruk Tan, iş imkanının iyi olmasından dolayı yurt dışı ve yurt içinden öğrencilerin yatay geçişle OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nu tercih ettiklerini söyledi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Faruk Tan, aileler ve öğrencilerin hayata bir an önce atılabilmek için sağlık meslek yüksekokullarını tercih ettiklerini ifade etti. 4 yıllık 4 yıllık 6 yıllık fakültelere gidip 10-15 yılını kariyer hayatına ayırmak isteyen öğrenci kitlesi gittikçe azaldığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Faruk Tan, "Artık öğrenciler bir an önce atanabilecekleri hayata erken başlayacakları alanları tercih ediyor. Bu noktada meslek yüksek okulları ön plana çıkıyor. Hele de bu sağlıksa. Sağlık sektöründe müthiş bir istihdam var. Öğrenci daha birinci sınıftayken özel hastanelerde çalışmaya başlıyor. Sağlık Meslek Lisesi çıkışlıysa daha kolay bir şekilde hem okuyor hem çalışabiliyor. İki senenin sonunda isterse özel hastanelerde isterse sınavlarda başarılı olduğu takdirde çalışmaya başlayabiliyor. Dolayısıyla 18-19 yaşında gayet güzel bir ücretle hayata atılıyor. Ondan sonra isterse akademik hayatına da devam edebiliyor. Atık aileler ve öğrenciler bir an önce mesleğini eline alıp hayata atılmayı düşünüyorlar" dedi.

"ODTÜ KİMYADA OKUYOR 'ATANAMAYACAĞIM DİYOR' BURAYA GELİYOR"

OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na yatay geçişle de tercih edilen bir okul olduğunu söyleyen Tan, "Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden(ODTÜ), İstanbul Üniversitesi'nden, yurt dışındaki üniversitelerden, kendi üniversitemizin değişik fakültelerinden yatay geçişle buraya gelen öğrenciler var. Mesela öğrenci ODTÜ kimyada okuyor 'atanamayacağım diyor' buraya geliyor. Fizikte okuyor bizde optisyenliğe geliyor. Dolayısıyla iş imkanları çok geniş. Çünkü yeni yasalarla beraber kurumlar birinci kademe personel, teknisyenler bulundurması gerekiyor. Okulumuzun imkanları oldukça iyi. Son derece modern ekipmanlara sahibiz. Şu anda yaklaşık 2 bin 100 mevcudumuz, 16 bölümüz var. Buradan mezun olan öğrencilerimizden mezun olup da atanamayan veya bir işe giremeyen öğrenci biz duymadık" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Öğrenciler Odtü'den, Omü'ye Yatay Geçişle Geliyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0