GÜNDEM

Öğrenci Ve Veliler Okullarına Sahip Çıktı

 
 4630
Öğrenci Ve Veliler Okullarına Sahip Çıktı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesinin kapatılması ve yerine Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi açılmasına öğrenci ve öğrenci velileri yaptıkları eylemle tepki gösterdi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesinin kapatılması ve yerine Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi açılmasına öğrenci ve öğrenci velileri yaptıkları eylemle tepki gösterdi.

Bugün saat 14.00`da Askerlik Şubesi Önünde toplanan kalabalık Bafra Emniyet Müdürlüğü Polis Ekiplerinin güvenlik önlemleri ile  'Bafra Uyuma Okuluna Sahip Çık`, ' Okulumuza Dokunma` gibi sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına  yürüdü. İlk önce Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde durarak slogan atan kalabalık Cumhuriyet Meydanına gelerek Basın açıklaması yaptı.

{video} Eylemciler adına Bafra Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencisi Mecit Sönmez'in yaptığı basın açıklaması şöyle;

Bugün burada toplanmamızın amacı, 166 yıllık köklü bir geçmişi olan öğretmen liselerinin kapatılması ve dönüştürülmesine dikkat çekmektir. Öğretmen liseleri köklü eğitim veren kurumlar olup bu topluma nitelikli bireyler kazandırmıştır. Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi de kurulduğu günden beri bu liselerden biri olmuştur.

İlk olarak Yunus Emre Anadolu Lisesi`ne dönüştürülen okulumuzun yapılan incelemeler ve verilen müfettiş kararları sonucu İmam Hatip Lisesi`ne dönüştürülmesine karar verilmiştir. Bizler, Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri olarak bu dönüşüm sürecini bize açıklamayan okul idaresini şiddetle kınıyor ve karşı çıkıyoruz. Ayrıca okulumuzun başka bir okula dönüştürülmesini kesinlikle kabul etmiyoruz.  Tabi ki bu ülkenin iyi yetiştirilmiş din adamlarına ve nitelikli din bilimcilerine ihtiyacı var ancak ülkemizin daima adaletin ve hakkın yanında olacak iyi yetiştirilmiş hukukçulara, hayat kurtarmayı kendine gaye edinmiş nitelikli ve bilge doktorlara, mühendis, politikacı vb. birçok meslek grubuna da ihtiyacı vardır.

Ayrıca nedenlerimiz arasında; Bafra`da başka bir İmam Hatip Lisesi olması, Bir binada birden fazla okul adı olmasının her iki tarafı da olumsuz etkileyecek olması da vardır.

Öte yandan Anadolu Öğretmen Lisesi müfredatı ve öğretmenlerin kadro yapısıyla, İmam Hatip lisesi müfredat ve öğretmen kadro yapısı birbirinden tamamen farklıdır. Okulumuzun İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi neredeyse tüm öğrencilerimizin başka il ve ilçelerdeki okullara gönderilmesine neden olacaktır. Bu durum öğretmenlerimizin kurulu olan aile düzenlerini aniden ve hızlıca değiştirmekle kalmayacak,  biz öğretmen lisesi öğrencileri olarak öğrenimine devam edecek öğrencilerinde eğitimini olumsuz yönde etkileyecektir.

Özetle atılmasını gerekli gördüğümüz adım: "okulumuzun Anadolu Lisesi müfredatında eğitim vermesidir."                Konuşmamı burada sonlandırırken çok değerli Bafra halkına ve basın mensuplarına ilgi gösterip bizi dinledikleri için teşekkür ediyorum.

Yapılan basın açıklamasının ardından 5 kişilik heyet Kaymakam Ali Katırcı ile görüşmek üzere Kaymakamlık binasına girdi. Bu esnada Kaymakamlık binası bahçesinde oturarak kitap okuma eylemi yapmak isteyen öğrencilere aldıkları iznin Cumhuriyet Meydanındaki basın açıklamasıyla bittiğini söyleyerek öğrencileri Cumhuriyet Meydanı Parkına yönlendirdi. 

Yapılan görüşmede Kaymakam Ali Katırcı, bunun Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve İl Müdürlüğünün bir tasarrufu olduğunu söyleyerek, gelişmeleri takip edeceklerini, gençlerin bu sürede yaşayabilecekleri olumsuzluklarla da yakından ilgileneceklerini ifade etti.

Öğrenciler Cumhuriyet Meydanında imza kampanyası başlattı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Öğrenci Ve Veliler Okullarına Sahip Çıktı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0