GÜNDEM

O Öğretmen Konuştu

 
 2215
O Öğretmen Konuştu - Dünyanın En İyi 50 Öğretmeninden Biri Seçilen Dilek Livaneli: "En büyük ödül güzel ülkemi temsil etmek. Öğrencilerime yaptıklarım paha biçilemez"
Bafra Haber

 |  - Dünyanın En İyi 50 Öğretmeninden Biri Seçilen Dilek Livaneli: "En büyük ödül güzel ülkemi temsil etmek. Öğrencilerime yaptıklarım paha biçilemez"

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın kurduğu Varkey Gems Vakfı tarafından dünyada en iyi 50 öğretmenden biri seçilen Dilek Livaneli, "En büyük ödül güzel ülkemi temsil etmek" dedi.

  Samsun`un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu`nda 2008 yılından bu yana öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında yer almanın sevincini yaşıyor. Varkey Gems Vakfı'nın düzenlediği Küresel Öğretmen Ödülü'ne aday gösterilen Livaneli, öğrencileri için yaptıklarının değeri olamayacağını ifade etti. 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin bulunduğu yarışmaya katılma sürecini anlatan Dilek öğretmen, "2008 yılından itibaren Kumköy İlkokulu'nda görev yapmaktayım. Bu zaman zarfı içinde çok güzel işlere imza attık. Kendimi motive etme aşamamda kendi enerjimi yaptığım projelere yansıtmak anlamında sesimizi bütün dünyaya duyurmak beni çok mutlu etti. Aslında ödülün en güzelini aldım. Güzel ülkemi temsil edeceğim. Türk öğretmen profilini dünya ölçeğine yansıttık. Bundan dolayı ayrı onur ve gurur duyuyorum. Öğrencilerime, meslektaşlara ve adaylara ilham olmak istiyorum. Kazanırım veya kazanamam o kısmını şimdi göremiyorum ama biz dünyaya örnek öğretmenler seçildiysek, yine dünyaya örnek olabilecek projelere imza atmalıyız" diye konuştu.

  Mesleğini çok severek yaptığını ve bu işin değerinin olamayacağını belirten Livaneli, "Çoğu kişi "˜neden sen, neden Dilek Livaneli` diyor. Bu işe gönül koydum. "˜Mesleğimi seviyorum` lafı çok klişe kalıyor. Zaten sevmeseniz bunca işi yapamazsınız. Benim içimdeki meslek aşkı, bırakın bir milyon doları, yüzlerce milyon dolarla ölçülemez" ifadelerini kullandı.

  Öğrenciler ise öğretmenleriyle gurur duyduklarını söylediler. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • O Öğretmen Konuştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0