GÜNDEM

O Böcek Bafra`da Da Bulundu

 
 3965
O Böcek Bafra`da Da Bulundu - Yalçın Köse- Bafra Haber / Türkiye`de ilk olarak Hakkari`de bulunan ve değerinin 90 bin dolar olduğu iddia edilen dünyanın en güçlü böceği olarak değerlendirilen gergedan böceği, Samsun`un Bafra İlçesinde de bulundu.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Türkiye`de ilk olarak Hakkari`de bulunan ve değerinin 90 bin dolar olduğu iddia edilen dünyanın en güçlü böceği olarak değerlendirilen gergedan böceği, Samsun`un Bafra İlçesinde de bulundu.

Türkiye`de Hakkari başta olmak üzere Van, Bursa gibi çeşitli yerlerde bulunan gergedan böceği, Samsun`un Bafra İlçesinde de bir genç tarafından bulundu.

Bafra İlçesine Bağlı Kaygusuz Köyünde  ikamet eden 20 yaşındaki Eray Akça, gece arkadaşları ile başka bir arkadaşının bakkal dükkanının önünde sahur saatini beklerken önlerine enteresan bir böceğin konduğunu fark etti ve yakalayıp plastik kutuya koydu.

Böcekleri daha önce Bafra Haber`de okuduğu bir haberde gördüğünü söyleyen Eray Akça, "Dün gece köyde arkadaşımla başka bir arkadaşıma ait olan bakkal dükkanının önünde oturuyorduk. Önümüze bir böcek düştü ve gördüğümde aklıma Bafra Haber`de okuduğum bir haber geldi. Böceği yakalayıp incelediğimde Gergedan böceği olduğunu gördüm. Bu böceğin önemli bir böcek olduğunu çıkan haberlerde gördüm.  Haberlerden takip ettiğim kadarıyla böcek 90 bin dolara yurt dışında satılıyormuş ancak daha sonradan nesli tükenme tehditi altında olduğu için  yasaklanmış.  Bende bu böceği zaten doğaya salacağım."  dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • O Böcek Bafra`da Da Bulundu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0