GÜNDEM

Neyzen Tevfik Şiirlerle Anıldı

 
 268
Neyzen Tevfik Şiirlerle Anıldı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Neyzen Tevfik Kolaylı Uluslararası Şiir Şöleni, Dünyanın çeşitli ülkelerinden şairlerin katılımı ile gerçekleşti.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Neyzen Tevfik Kolaylı Uluslararası Şiir Şöleni, Dünyanın çeşitli ülkelerinden şairlerin katılımı ile gerçekleşti.

Her yıl yapılan ve gelenekselleşen Neyzen Tevfik Kolaylı Uluslararası Bafra Şiir Şöleni`nin 4.sü Bafra Gençlik Merkezi Bahçesinde, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Şairlerin katılımı ile gerçekleşti.

Yunanistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Makedonya gibi birçok ülkeden katılım gösteren 25`e yakın şair yüksek katılımın olduğu gecede okudukları duygu yüklü şiirlerle şiir severlere anlamlı ve güzel dakikalar yaşattılar.

Gecede açılış konuşmasını Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat yaptı.

Anarat, "Baframızın ve ülkemizin önemli değerlerinden merhum Neyzen Tevfik Kolaylı`yı anmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Neyzen`e ülkemizin çeşitli beldeleri sahip çıkmasına karşın ilçemizin köklü ailelerinden Kolaylı`lar ailesine mensup dünya çapında ün kanmış değerli üstada Bafra olarak sahip çıkmak, onu anmak, anlamak, mert karakterini, sanattaki ustalığını yeni nesillere anlatmak görevini şevkle yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Bafra Musiki Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kurt ve Ankara`dan misafir olarak gelen TRT Sunucusu Ebru Yıldırım`ın sunduğu gecede Bafra`da bir ilk olan Neyzen Tevfik Kolaylı şiir yarışmasında, Neyzen Tevfik`i anlamak şiiri ile 1. olan Kezban Şimşek, Baframız isimli şiiri ile 2.olan Sudenaz Demir ve Gel Gör Dinle isimli Şiiriyle 3. olan Melisa Nur Aktaş`a ödüllerini Akademisyen ve TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Yaltırık takdim etti.

Gecede şairlere madalyaları ve ödülleri Bafra Vekil Kaymakamlığı yapan19 Mayıs İlçe Kaymakamı Abdullah Şen, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat takdim etti.

Gece toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Neyzen Tevfik Şiirlerle Anıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0