GÜNDEM

Mustafa Usta'yı Kaybettik

 
 16189
Mustafa Usta'yı Kaybettik - Bafralı Şair ve Yazar Mustafa Usta'yı kaybettik...
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafralı Şair ve Yazar Mustafa Usta'yı kaybettik...

Samsun`un Bafra ilçesinde uzun yıllar televizyon kanallarında programcılık yaptıktan sonra Facebook'ta Bafra Nostaljisi isminde  bir sayfa açarak Bafra'yı dünyaya tanıtan, topladığı eski fotoğrafları yayımlayan yazar ve şair Mustafa Usta geçirdiği kalp krizi sonrası sonrası 47 yaşında, 29 Haziran  2014 tarihinde sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Musta Usta'nın cenazesi bugün Bahçeler Mahallesindeki evinden alınarak Bahçeler camiinde kılınan ikindi namazına müteakip Asri mezarlığa defnedildi. Cenazeye Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mustafa Usta 24 Haziran 2014 tarihinde kalp krizi geçirmiş, Bafra'da yapılan ilk müdahaleden sonra Samsun  Medicalpark Hastanesinde hemen ameliyata alınmış,  kapalı olan 2 damarı açılıp Stent takılmıştı.

MUSTAFA USTA HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

MUSTAFA USTA KİMDİR

Yazar. 1967 yılında Bafra'da doğdu. Bafra Lisesi'ni bitirdi. 
1991'de gazeteciliğe başladı. Bafra'nın yerel televizyon kanallarından Kanal 2000'de haber programlar yanı sıra Yeni Çizgi adlı siyasal tartışma programını hazırlayıp sundu. "Bafra Nostaljisi"  adlı bir fotoğraf paylaşı sitesi kurdu. Burada Bafra`nın eski fotoğraflarını paylaşıma sundu. Daha sonra da özellikle Bafra`nın köylerini gezerek fotoğrafladı. Bu çalışmalarını yaygınlaştırarak iller bazında yapmaya başladı. Arkasında binlerce fotoğraf karesi, yazmayı tasarladığı onlarca öykü, şiir, roman hayaliyle sabaha karşı  (29 Haziran 2014 'de) aramızdan ayrıldı.
Yayınlanan kitapları:
Öteki Çocuklar (Roman,Kendi Yayını,2003)
Kızılırmak Kızılca Kıyamet,(Roman, Kendi Yayını,2004),
Maraşantiyanın Tanrıları (öyküler,yayına hazır).
Kızılırmak`ta Gülbiçen,(roman)
Şiir Olup Yağmak Geceye(şiir) "" Kamil Dikmen ve 6 diğer kişi ile Birinci ve ikinci fotoğraf Bayrampaşa Bafralılar Derneği'nde çekildi. Prof. Dr Dursun Kırbaş çaba...'da.
Celal Karaca'nın sayfasından

MUSTAFA USTA'NIN ARDINDAN
LİA BOTANİC 'e ismi verilen humanist değerli insan Lia Fonsace'nin mustafa ustanın ardından söylediklerinin tercümesi.... 
Kelebekler yaptığı gibi, şimdi de, gökyüzüne dokunmak Musti ve Tanrı'nın yüzüne dinlenebilir.
Musti bana sadece sevinç getirdi çünkü üzgün olmak istemiyorum. Kalbimin ve akılda tüm çiçekler, tüm böcekler ve onun kamera merceğinden yakalanmış yaratıklar devam edecektir. Her "Günaydın", her "Iyi Geceler", her "Gün Batımı", her "Aferin", her "köfte", her "ballıbaba dondurma", Usta ailenin her gülümseme.
Bir keresinde bir tavla maçı kaybetti ama bütün bir aileyi kazandı. Musti, sonsuza kadar kalbimde tutuklu arkadaşım ve kardeşim. Gönül, benim tatlı arkadaşım ve kardeşim, Cansu Bebişim, Bilgesu Bebişim, Çocuklar ve anne Ayşe gibi, Çağatay benim kahraman ettik.
Ben kelime söylemek asla yeterli olacaktır ki, Musti şükretmek çok şey var ...

 



 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mustafa Usta'yı Kaybettik içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 5
User defaultYorum Id: 122454
29 Haziran 2021
19:17
  • Yorum Id: 122454
  • 29 Haziran 2021
  • 19:17

Değerli arkadaşı allah'a emanet ettik. ailesine sabır diliyorum.

User defaultYorum Id: 122443
29 Haziran 2021
17:18
  • Yorum Id: 122443
  • 29 Haziran 2021
  • 17:18

Mustafa usta, arkadaşim,kardeşim, dostum diyebecegim nadir insanlardandi,biz cocukluktan beri öteki mahallenin cocuklariydik, oyle buyuduk hani azgin duse kalka buyuyen yaralari kendi kendine iyilesen isiklar icinde uyu can dostum , bafrahaberede tesekkur ediyorum

User defaultYorum Id: 122403
29 Haziran 2021
09:04
  • Yorum Id: 122403
  • 29 Haziran 2021
  • 09:04

Bafralı olmak bu toprakların değerlerini sevmek ve geleceğe taşımak, usta yazar mustafa usta tez ayrıldın bu dünyadan allah rahmet eylesin yaşasaydın bir çok değer kata çaktın bafralılara iki tane romanını okudum bafralıyım diyen herkes romanlarını okumalı .kesinlikle ölüm yıl dönümlerini çok daha etkili faaliyetlerle anılmalı....

Daha Fazla Yorum