GÜNDEM

Musiki Cemiyetine Yunanistan`dan Konser Daveti

 
 544
Musiki Cemiyetine Yunanistan`dan Konser Daveti - Oktay ZERRİN/Bafra Haber- Özel Bafra Musiki Cemiyeti`ne konser vermesi için Yunanistan`dan  bir konser daveti geldi.
Bafra Haber

 |  - Oktay ZERRİN/Bafra Haber- Özel Bafra Musiki Cemiyeti`ne konser vermesi için Yunanistan`dan bir konser daveti geldi.

Konuyla ilgili olarak Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat şunları söyledi:

"Bize Yunanistan`dan bir davet geldi. Belki çoğunuz duymuşsunuzdur; New Bafra(Yeni Bafra)diye Bafra`dan giden Rum Mübadiler`in kurduğu bir belde var Yunanistan`da. Onlar ve Selanik`te yaşayan Türkler, Gümülcüne`de yaşayan Türkler bizim Bafra Musiki Cemiyeti`nin bu tür faaliyetlerini duymuşlar. Yeni Bafra diye bir belde. Bizi davet ediyorlar. Biz de olabilir dedik ancak bu olabilir sözünü verirken; o zaman seçim atmosferi yoktu. Bu konuşmaların peşinden seçim kararı çıktı. 1 Kasım`da bitiyor tabi ki bu faaliyetler. Ondan sonra inşallah bir sıkıntı olmaz diye düşünüyoruz.

Olmazsa, Yunanistan`a karma bir ekiple gidip orada; Bafra`dan giden Bafralılar`ın torunlarıdır belki de. İşte onlarla ilişki kurmak, hem onlara Bafra`nın havasını, rüzgarını, selamını, kültür ve sanatını götürmek istiyoruz. O gün burada, Nazım beyin programında; siz Sedat`la program yaparken, türküler söylerken adam hüngür hüngür ağladı.

Halklar arasında bir sıkıntı yok. Devlet`in, yukardaki insanların bir takım sıkıntıları var. O da bizi pek alakadar  etmiyor bir yerde ama onlar da istiyorlar ki; Türk Kültürü`yle Yunan Kültürü entegre olsun, birbirleriyle paslaşsın, dostluk içersinde bir takım faaliyetlerde bulunsun. Biz yönetim olarak, bu organizasyonun Kasıım sonuna kadar ya da ilkbahara doğru gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.

Bununla ilgili musiki cemiyetimize, Bafra Belediyesi ve Bafra Kaymakamlığı`na davet yazısı geldi. Yeni geldiği için henüz bu konuyu yönetimle görüşemedik. Dolayısıyla onları görüşüp kendimize bir plan, program yapalım istiyoruz. Bunların yanı sıra, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şenlikleri Kapsamı`nda; gerek Bafra Gazipaşa Mahallesi`ndeki geleneksel kutlamalarda gerekse de Sürmeli Mahallesi(Köy)Cumhuriyet Şenliği`nde cemiyet koromuz bir aksilik olmazsa konserler verecektir. İstanbul`dan Süleyman bey aradı, hocamla konuştuk Sürmeli Konseri için olabilir dedi. Zaten sizler ben yokken Emenli`ye gittiniz. Konserinizin güzel olduğu duyumları aldım. Demek ki biz bazı işleri başarabiliyoruz.

Ayrıca koromuz Yunanistan`ın dışında yurt içinden de konser davetleri alıyor. Örneğin; 21 Mart`da Samsun Atakum Kültür Merkezi`nde THM Konseri; 21 Aralık`ta ise TSM Konserleri konusunda anlaştık. Diğer yandan, Tokat ve Amasya illerinden de yine konser davetleri aldık ancak biz cemiyet olarak elimizde olmayan sebeplerden dolayı örneğin deprem, Allah göstermesin şehitler, doğal afetler gibi bazı elimizde olmayan sebeplerden bazı önceden yapmayı kararlaştırdığımız konserlerimizi gerçekleştiremedik.

Ben bütün arkadaşlarımıza yeni sezonda başarılar diliyorum. Tabi ki sizleri; Bafra`nın kültür, sanat ve müzik alanındaki gülen yüzü olarak görüyoruz. Sizi insanlar da öyle görüyor. Bu konuda mütevazi olmanın da anlamı yok. Bafra Musiki Cemiyeti`ni; Bafra`nın en köklü, en oturmuş, en aklı başında bir Sivil Toplum Örgütü olarak görüyor herkes.

Bu ne sadece benim ne de sadece yönetimin ne de sadece hocalarımızın başarısıdır. Bu, topyekün hepimizin başarısıdır. Burası bir aile olup tüm ailenin katkılarıyla elde edilmiş bir başarıdır bu.

Hocam THM Koro Şefimiz Levet bey geçen sene bazı özel durumlarından, okulundaki programlarının yoğunluğundan ve benzeri bir takım organizasyonlardan dolayı biraz yoruldu. Zaman bakınından da bazı sıkıntılar yaşadı. İnşallah bu gibi organizazasyonları gerçekleştirme noktasına gelince, biraz daha kendisinden fedakarlık bekliyoruz. Bunu da ben sadece yönetim ve Bafralılar adına bekliyor ve rica ediyorum. Çünkü hakikaten her iki koromuz da(sanat ve halk müziği koroları)ciddi manada müziğimize olumlu katkı yapıyorlar. Bilhassa;bugün "Yol üstüne kurdum kara kazanı"adlı Bafra türküsünden başka türkümüz pek yoktu ama sağolsun cemiyetimiz saz ekibinden değerli sanatçımız Zekeriya bey tam 3 tane yeni Bafra türküsü, 3 güzel eser kazandırdı Bafra ve Türk Halk Müziği Repertuarı`na sağolsun. Kendisini kutlarız.

Diğer arkadaşlarımızın da aynı doğrultuda gayretlerini ve başarılarını bekliyorum. Bütün arkadaşlarımıza, korolarımıza bu yeni sezonda; belasız, kazasız, ağız tadıyla ve hayırlısıyla başarılı bir sezon diliyorum. Teşekkür ederim."

Bu arada, Bafra Musiki Cemiyeti Toplantı Salonu`na geçen Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, kendisini ve koroyu ziyaret eden Bafra Balkan Türkleri Dayanışma, Haberleşme ve Kültür Derneği Başkanı Memduh Aksu ve Bafra Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Varol ile birlikte 29 Ekim`deki Geleneksel Gazipaşa Cumhuriyet Şenlikleri kousunu görüştüler. Konuyla ilgili olarak konuşan Bafra Balkan Türkleri Dayanışma, Haberleşme Derneği Başkanı Memduh Aksu"Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını el birliğiyle, sn. Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat ağabeyimiz ve cemiyet korosu ve değerli Bafralılarla birlikte; en güzel bir biçimde kutlamayı ve güzel bir gece geçirmenizi diliyorum"dedi.

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat`ın bu yapıcı ve anlamlı konuşmasının ardından cemiyet normal çalışma programını sürdürdü.

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Musiki Cemiyetine Yunanistan`dan Konser Daveti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0