SAMSUN

Murzioğlu: "Yerel Yöneticiler Sözlerini Yerine Getirmeli"

 
 398
Murzioğlu: "Yerel YöneticilerSözlerini Yerine Getirmeli" - TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yerel yöneticilerin 30 Mart yerel seçimlerde verdikleri sözlerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi
Bafra Haber

 |  - TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yerel yöneticilerin 30 Mart yerel seçimlerde verdikleri sözlerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi

Samsun TSO Ağustos ayı olağan meclis toplantısını Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında Davut Altan Meclis Salonu'nda yaptı.

İlk olarak gündem dışı söz alan meclis üyesi Ümit Bener Ayla, Saathane Meydan Projesi hakkındaki endişelerini dile getirdi. Ayla, Saathane Meydan Projesi'nin yeniden planlanması için TSO meclis üyelerini, yönetim kurulu üyeleri ve yönetim kurulu başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun somut adımlar atmasını istedi.

Daha sonra kürsüye gelen Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Saathane Meydan Projesi ile ilgili gerekli somut adımların atıldığını ama bir sonuç çıkmadığını belirtti. Murzioğlu, "İki toplantı arasındaki faaliyetlerimizi açtığımızda en başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın odamızı ziyareti gözüküyor. Meclis üyemizde bizden somut adımlar atmamızı istiyor. Bu somut adımları ben bugüne kadar attım ama 2 tarafa da yaranamadım. Bir tarafta benim üyelerim, bir tarafta da şehirde imar planı düzenleyerek tarihsel yapıyı ortaya çıkaracak, şehre bir güzellik ve bir canlılık getirecek düşünce var. Ne olursa biz abalıya oluyor. Onun için ben bugüne kadar somut adımlar attım. Hiçbir şey çıkaramadım. Yine üyemin ve esnafımın yanındayım. Gerekirse yine atarız, yine konuşuruz. Ben Saathane Meydanı esnafı ile her gün görüşen biriyim. Aralarından geçen, giden ve bugüne kadar bana tepki gösteren birisini görmedim. Ama 'oda başkanı hiç elini bu taşın altına koymadı' diye bir düşünce var. Bu yanlıştır. Saathane Meydanı esnafı ile Büyükşehir Belediyesi'ni bir araya ben getirdim. Buna meclis üyemiz Ümit Bener Ayla da şahittir. Ama olmadı, işi yargı çözecek. Yargının olduğu yerde, bir kamu kurumunun temsili olarak benim bir şey söylemem yanlış olur" dedi.

YEREL YÖNETİCİLERE HATIRLATMA

Yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının verdikleri sözlerini tutma zamanının geldiğini belirten Murzioğlu, "Az önce bana bir meslek komitesinin kararı geldi. Ondokuz Mayıs, İlkadım ve Örnek Sanayi Sitelerinin yollarının bozuk olduğu, bunların yapılması için ana bir dilekçe geldi. Bizim yol yapma gibi bir yeteneğimiz yok. Biz bu yolları yapamayız ama yapılması için ilgili yerlere duyururuz. Yerel seçimler bitti. Herkes vaatte bulundu. Bu vaatlerin içersinde sanayi sitelerimizin yollarının yapımı da vardı. Bu yerel yöneticiler lütfen bu sözlerini yerlerine getirsinler" diye konuştu.

"2015 YILINDA DİKKATLİ OLMALIYIZ"

2015 yılında ermeni katliamının 100. yılını olduğunu ve dikkatli olunmasının altını çizen Murzioğlu, "Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi. 10 Ağustos tarihinde hepimizin bildiği gibi halkın oyları ile Cumhurbaşkanı seçildi. Allah hayırlı etsin. Ahmet Davutoğlu da yeni başbakanımız oldu. Artık Türkiye'yi farklı bir vizyon bekliyor. 2 - 3 senedir seçim üzerine seçim yaşıyoruz, bu arada ekonomiyi unuttuk. Ekonomimizin verilerine baktığımızda çok iyi veriler gözüküyor. İhracat iyi, işsizlik oranları düşüyor. Ben onun öyle olduğunu kanaatinde değilim veya bir korku ve endişe var. Artık yeni kurulacak olan hükümetin seçimleri bir kenarı bırakıp ekonomiyi ele almaları gerekiyor. Çünkü 2015 yılında bir seçim daha var. 2015 yılında Türk milletini bekleyen farklı bir şey daha var. 2015 yılı Ermeni katliamın 100. yıl dönümüdür ve rahat durmayacaklardır. Şu anda bile bütün komşularımızda kazanlar kaynıyor. Dikkatli olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Murzioğlu: "Yerel Yöneticiler Sözlerini Yerine Getirmeli" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0