SAMSUN

Murzioğlu: "Hiçbir Kurşun Kardeşliğimizi Yok Edemez"

 
 859
Murzioğlu: "Hiçbir KurşunKardeşliğimizi Yok Edemez" - Samsun Ticaret Ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, son zamanlarda artan terör saldırılarına karşı yaptığı açıklamada, "Hiçbir kurşun kardeşliğimizi yok edemez" dedi
Bafra Haber

 |  - Samsun Ticaret Ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, son zamanlarda artan terör saldırılarına karşı yaptığı açıklamada, "Hiçbir kurşun kardeşliğimizi yok edemez" dedi

Samsun TSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı, son dönemlerde artan terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasıyla başladı. Ardından ise, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi.

Murzioğlu son zamanlarda yaşanan terör olaylarından dolayı bir açıklama yaparak TSO Meclis gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Murzioğlu, "Maalesef terör kanlı yüzünü, acımasız yanını, hain niyetini son zamanlarda bir kez daha açığa vurmuştur. Hayatlarını kaybedenler için acımız sonsuzdur. Yüreklerimize yine ateş düştü. İnsanların yaptığı bu zulmü, her şeyden önce bir insan olarak sindirebilmek imkansız. Annelerimizin kalbine, çocukların o masum gözlerine en sevdiklerinin acısını nasıl düşürebilirsiniz? Bütün insanlığın laneti teröre bulaşanların üzerine olsun" diye konuştu.

"TÜRKİYE; TÜRKÜ, KÜRT'Ü, LAZ'I VE ÇERKEZ'İ İLE BİR BÜTÜNDÜR"

Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyunun korunması gerektiğini vurgulayan Murzioğlu, "İnsanlık dışı, alçakça yapılan saldırıları planlayanlar ve yapanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır. Türkiye; Türkü, Kürt'ü, Laz'ı ve Çerkez'i ile bir bütündür. Bu saldırılar, topyekun tüm halkı hedef alan bir saldırılardır. Ülkemizin üzerinde oynanmak istenen oyunu, birlik ve beraberliğimiz bozar. Türkiye'nin büyük hayalleri ve umutları var. Hiçbir kurşun bizim kardeşliğimizi yok edemez. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri adına terörü buradan bir kez daha lanetliyorum. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak dimdik duracağız. İnanıyoruz ki; devletimiz bu saldırılarının faillerini en kısa sürede bulacak ve yargı önüne çıkaracaktır. Ülkemiz kritik bir süreçten geçmektedir. Ülkemizin huzurunu bozmayı hedefleyen saldırıları yapanların asla hedeflerine ulaşamayacaklarını bir kez daha deklare ediyor, sinsice saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah hepsinin ailesine sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

"SAMSUN, KARADENİZ BÖLGESİ'NİN LİDERİDİR"

Temmuz ayı faaliyetlerinden bahseden Murzioğlu, "Geçen ay yapılan meclis toplantısı konuşmamda seçim gündemini bir an önce geride bırakarak, hep birlikte ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmamız gerektiğini söyledim. İş dünyası olarak önümüzdeki bu süreçte siyasilerden en büyük beklentimizin, milletimizin sandıkta verdiği mesajı doğru okuyarak, uzlaşı içinde, kişisel hırslardan arınmış bir şekilde ve ülke menfaatlerini ön planda tutarak, diyalog ve ortak akıl ile tüm meseleleri ele almaları talebinde bulunmuştum. İçinde yaşadığımız şu günlerde iş dünyası olarak bu çağrım şimdi daha fazla aciliyet taşımaktadır. Aksi takdirde sadece ekonomiyi kaybetmekle kalmayacağız, artan terör olaylarıyla birlikte ülkenin barış ortamından da kaygı duymamız kaçınılmaz olacaktır. Bu ay içerisinde yapmış olduğumuz faaliyetler hakkında kısaca sizleri bilgilendirmek istiyorum. İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl yaptığı Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayici Kuruluşu'nun 2014 yılı raporu sonuçları geçen ay açıklanmıştı. Bu ay ise ikinci 500 büyük sanayici listesi açıklandı. Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş. 49. sırada, Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. 60. Sırada, Karaçuha Tarım Ürünleri İth.İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. 191. sırada, Erçal Fındık Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. 212. sırada, Elif Fındık San. ve Tic. Ltd. Şti. 290. sırada, Samsun Yem San. ve Tic. A.Ş. 305. sırada, Adeka İlaç San. ve Tic. A.Ş. ise 451. sırada ve 194. sırada isminin açıklanmasını istemeyen bir firmamız olmak üzere Samsun'dan toplam sekiz firma Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu arasında yer alarak, şehrimizin gururu olmuşlardır. Bu firmalarımızı kutluyor başarılarının ve Samsun ekonomisine katkılarının devamını diliyorum. Açıklanan raporda Samsun Türkiye'nin ilk 500 firması raporunda olduğu gibi ikinci 500 firması raporunda da Karadeniz Bölgesi'nin lideridir. İkinci 500 Büyük firması raporunda Karadeniz Bölgesi'nden listede 18 firma yer alırken, sekiz firma ile Samsun ilk sırada yer aldı. Samsun'u sırasıyla, Ordu 4, Trabzon 2, Amasya, Giresun, Karabük ve Zonguldak ise 1'er firma ile takip etti" açıklamasında bulundu.

"SAMSUN-KRASNODAR SEFERLERİ"

Samsun-Krasnodar(Rusya) arasında uçak seferleri düzenlenmesi hakkında da açıklamada bulunan Murzioğlu, "Samsun - Krasnodar seferleri için karşı taraftan bir teklif geldi. 54 kişilik bir uçak haftada 2 defa olarak programlanacak. Valiliğe bağlı Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve bizimle birlikte üç kurum uçuşları sağlamak için sübvanse edecek. Bunun için bir bütçe ayırdık. Daha önce 200 bin TL olarak gündeme alınmıştı ama yürümedi. Yarın bir daha meclisi beklememiz icap eder diye bu günden gündeme getirdik. Şimdilik 100 bin TL meclis kararıyla ayırırız. Bu para tamamen harcanmayabilir. Tamamını da biz sübvanse etmeyeceğiz. Eskiden olduğu gibi yüzde 10'u olur. Belli bir koltuk kiralarız. Bu şekilde bu havayolu köprüsünü buraya koyarsak şehrimizin ekonomisine kültürüne bir katkıda bulunur diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Meclis Üyesi Hasan Guda'nın da gündem dışı konuşma yaptığı toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Murzioğlu: "Hiçbir Kurşun Kardeşliğimizi Yok Edemez" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0