BAFRA

Muhasebeciler Haftası Bafra’da Kutlandı

 
 1791
Muhasebeciler Haftası Bafra’da Kutlandı - 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası Bafra’daki muhasebeciler tarafından kutlandı.
Bafra Haber

 |  - 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebeciler Haftası Bafra’daki muhasebeciler tarafından kutlandı.

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası etkinlikleri kapsamında Bafra’da hizmet veren Muhasebeciler Bafra Öğretmenevinde bir araya geldi.  Samsun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Bafra Temsilciliği tarafından organize edilen etkinliğe SMMMO Başkanı Dilaver Öğütçü de katıldı. 

Muhasebeciler Haftası Bafra’da Kutlandı

Bafra SMMMO temsilcisi Necdet Yarar, “ Ekonomin temel taşlarından biri olan muhasebenin yarınlar için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bizler devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gören bir mesleği icra etmekteyiz. Mesleğimizin bunlar gibi sorumluluğu olmasının yanında bir sanattır. Bizler de ekonomin geçmişini geleceğe yansıtan sanatçılarız. Mesleki sorunlarımızın çözümü için daha çok birlik ve dayanışma içerisinde olarak bu sorunları çözeceğimizin inancındayım. Başta tüm meslektaşlarım olmak üzere bu mesleğe emek veren herkesin Muhasebe Haftasını kutluyorum.” dedi.

Muhasebeciler Haftası Bafra’da Kutlandı

Etkinlikte söz alan Samsun Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dilaver Öğütçü ise “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart haftasının Muhasebe Haftası olarak kutluyoruz.” dedi.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için Kaliteli hizmet sunarak, Ülkemizin ve işletmelerimizin gelişimi için çalışan, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez unsuru olmuştur. Odamız kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi gereken, beyan ve bildirimlerin, hazırlanması, gönderimi, meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır. Ayrıca TÜİK, KGK, BDDK, SPK, EPDK, KOSGEB ve Hazine Müsteşarlığı gibi,ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızın hizmetlerinden yararlanmaktadırlar, Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı sunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören meslek mensuplarının ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunmaktadır diyen Öğütçü, “Meslek yasasında 34 yıl geride kaldı ancak aşağıda başlıca sıralanan sorunlar çözüm beklemektedir.” dedi ve sorunları şu şekilde sıraladı: 

Yaşanabilir bir mali tatil için yasal düzenleme yapılmalıdır.

Meslek mensuplarının vermiş olduğu hizmetlerde KDV oranı indirilmeli, mümkün olamıyorsa tevkifat kapsamına alınmalıdır.

Tahsilat sorununun çözümü için yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Tahsilat ve beyanlarda KDV - Gelir Vergisi çelişkisi giderilmelidir.

Kapasite uygulamasına ve Ücret tarifesinde zaman esaslı ücret tarifesine geçilmelidir.

Smmm stajyerleri kayıtsız şartsız teşvik kapsamına alınmalıdır.

Meslek Mensuplarımız Kobi desteklerinden faydalandırılmalıdır.

Mücbir sebep halinin kapsamı genişletilmelidir.

Nispi temsil kaldırılmalı veya düzenlenmelidir TÜRMOB yönetimindeki 5 e 4 sorunu bir an önce çözüm bulmalıdır.

Haksız rekabet ile mücadele devam etmekte olup; haksız rekabet doğuracak davranışların önüne geçecek yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Mevzuat değişiklikleri torba yasalarla yapılmamalıdır.

Meslektaşlarımıza Arabuluculuk yetkisi verilmelidir.

Özelgeler meslek mensubuna verilmelidir.

Belli hizmet süresini tamamlayan meslek mensuplarına yeşil pasaport verilmelidir.

Oda başkanı Dilaver Öğütçü açıklamasını, gelecek yıllarda muhasebe haftalarını sorunları çözülmüş bir meslek olarak kutlayabilmek dileklerimle meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyorum diyerek tamamladı.

Muhasebeciler Haftası Bafra’da Kutlandı

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Muhasebeciler Haftası Bafra’da Kutlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0