GÜNDEM

Mobese Doğru Yeri Yanlış

 
 2398
Mobese Doğru Yeri Yanlış - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde yapımına başlanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (Mobese) kameralarının direkleri daha yerlerine konulmadan vatandaşa çile oldu.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde yapımına başlanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (Mobese) kameralarının direkleri daha yerlerine konulmadan vatandaşa çile oldu.

Bafra`nın en işlek Caddelerinin kesiştiği ve en çok kullanılan Kirazlar Kavşağında vatandaş, mobese direğinin bir işyeri kapısının önüne denk gelmesi ve tam önlerinde bulunan büyük çukurun aylardır yapılmaması sonucu vatandaş mağdur oldu.

Mobese sistemini yerleştirmek için ihaleyi alan firmadan gelen teknik ekip ilk belirlenen yeri zeminin sert olmasından dolayı kazmakta zorlanınca çareyi mobese {video} direğini 2 metre ileri almakta buldu. 2 Metre ileri alınan mobese direğinin yerleştirileceği nokta Birol Kaştaş`a ait iş yerinin kapısının önüne denk geldi.

Çevre esnaflarından Nazım Kılıç, "Şehire mobese kameraları kuruluyor. Öyle zannediyorum ki işi yapan ekip hakim noktaları tespit etmek üzere işaretlemiş. Fakat her nedense hakim nokta 2 metre ileriye tespit edilmiş. Orayı biraz kazdıktan sonra zemini sert çıkmış, elindeki basit kazma ile kazamamış tutmuş kolay kazılan yere gelmiş. Burada da bu ticarethanenin tam önünü kesmişler. Bu kalıcı bir sistemdir. Hakim nokta orası seçilmiş neden 2 metre ileriye çekmişler.  Kendilerini ikaz ettiğimiz halde biz bilmeyiz dediler. O zaman orayı niye kazdınız da buraya çektiniz dedik. Burayı kazamadık dediler. Şimdi daha evvelde söylediğim gibi ileride sökülemeyeceğine göre kolay bir iş olmadığı ve kalıcı bir iş olduğuna göre esas yerinde niye kalmadı? Bu durumdan şikayetçiyiz. Bunu buradan kaldırıp ilk işaretlenen yere koyacaklar. Eğer bu durum düzeltilmezse idari mahkemeye başvurup yapımı durdurma kararı alacağım. Bu ticarethanenin önünü kesemez kimse, bu işe rezalet denir. Bu işi kim yapıyorsa gelsin bizimle görüşsün bu pisliği buradan kaldırsınlar."    dedi.

İş yeri sahibi Birol Kaştaş ise mobese ve hemen iş yerlerinin önünde bulunan büyük çukurdan dert yandı.

Birol Kaştaş, "Ben burada esnaflık yapıyorum. Şurada görmüş olduğunuz delik 7 aydan beri burada, buraya ne arabamızı çekebiliyoruz, nede başka bir şey yapabiliyoruz. Bunun pisliğinden bir türlü kurtulamadık. Bunu söyledik ama bir türlü gelip yapmadılar. Ayrıca bu yapılan mobese kamerasının direği direk benim dükkanımın önüne geliyor. Bunun gereğinin yapılmasını istiyoruz. Başka bir isteğimiz yok."    şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mobese Doğru Yeri Yanlış içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0