SAMSUN

Mmo İle Terme Belediyesi Asansör Protokolü İmzaladı

 
 79
Mmo İle TermeBelediyesi Asansör Protokolü İmzaladı - Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi, Terme Belediyesi ile "İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri" hakkında protokol imzaladı
Bafra Haber

 |  - Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi, Terme Belediyesi ile "İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri" hakkında protokol imzaladı

Protokol, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından Terme Belediyesi Hizmet Binası'nda imzalandı.

İmzalanan protokol gereği; asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Terme Belediyesi sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin, protokol süresince kontrollerinin A Tipi Muayene Kuruluşu olan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi tarafından TS EN 81-1 + A3 veya 81-80 standartlarına ve 24 Haziran 2015 tarih 29396 sayılı Resmi Gazete yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği'ne göre gerçekleştirilecektir.

İmzalanan İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri protokolü ile ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, güvenli kent güvenli yaşam için Terme Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde bir adım daha attıklarını, asansörlerin güncel hayatta yoğun kullanılan dikey bir ulaşım aracı olduğunu ve muhtemel kazaların önüne geçebilmenin ancak etkin bir denetimle mümkün olacağını söyledi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise asansördeki küçük bir hatanın veya bozukluğun insan hayatına mal verebileceğini, muhtemel bir asansör kazasını önlemenin de sıkı denetim ve kontrollerden geçtiğini belirtti. Belediye hizmetlerini sivil toplum kuruluşları ve halkın katılımı ile yönetmeye büyük özen gösterdiklerini söyleyen Başkan Kul, "Terme Belediyesi olarak imzaladığımız protokolle hem mevcut asansörler hem de bundan sonra yapılacak asansörler Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi tarafından yıllık periyodik kontrolleri ve bakımları yapılacak. Olası bir kazada yaralanma ve can kayıplarına yol açan asansör kazalarının önlenmesi için ortak bir protokol imzaladık. Asansörlerin periyodik bakımları ile ilgili vatandaşlarımızın hem bize hem de oda yöneticilerine yardımcı olmalarını istiyorum. Bakımlar ile vatandaşlarımız endişe ve kaygıdan da kurtulmuş olacak" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Mmo İle Terme Belediyesi Asansör Protokolü İmzaladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0