SAMSUN

Miniklere Diş Taraması

 
 94
Miniklere Diş Taraması - Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı" kapsamında ana sınıfı öğrencilerine diş taraması yaptı
Bafra Haber

 |  - Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı" kapsamında ana sınıfı öğrencilerine diş taraması yaptı

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, İlkadım ilçesindeki Mustafa Kemal İlkokulu'ndaki ana sınıfı öğrencilerine seyyar diş tarama araçları ile ziyaret ederek, flor vernik uygulaması yaptı. Ardından Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu okuldaki bütün öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Bakanlığımız tarafından 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 60 ayını doldurmuş ana sınıfı öğrencilerine yönelik il ve ilçelerde 'Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı' kapsamında farkındalık eğitimleri, ağız ve diş sağlığı taramaları ve flor vernik uygulaması planlanmıştır. Buradaki amaç, dişin en dış yüzeyinde flordan zengin bir tabaka oluşturmak ve aynı zamanda, ağız ortamına flor salınımını uzatmaktadır. Jeller gibi daha yaygın kullanılan bazı topikal florlu ajanların aksine, vernikler dental alet ya da ekipmana gerek olmadan kolaylıkla dişlere uygulanabilir. Uygulama kolaylıkları, yutma riskinin olamaması, vernikleri jellere göre avantajlı kılmıştır" dedi.

Programın hedefleri hakkında bilgi veren Kasapoğlu, "Flor vernik uygulamalarının mantığı, çocuklarda daimi ve süt dişlerin erken çürüme risklerini değiştirmek ya da yüksek çürük riskli bireylerde erken çürük ihtimali olan daimi dişlerin direncini arttırabilmektir. Hedeflerimiz, okul bazlı bir koruma programı oluşturabilmek. Erken yaşta ve geçmiş çürük deneyimleri esas alınarak 'çürük riskli' çocukların belirlenerek, ülkemizde erken dönem koruyucu uygulamalara örnek oluşturabilmek. Çocuklara okul çağı başlangıcında fırçalama eğitimi verilerek ileriki yaşlarda doğru fırçalama ve fırçalama alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olmak. Yüksek çürük riskli öğrencilerin belirlenerek tedaviye yönlendirmektir. Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan 2 diş hekimi ve 30 yardımcı sağlık personeli ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı hastanelerde görev yapan 28 diş hekimi program kapsamında görevlendirilmiştir. Programa Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından il genelinde 14 bin 615 ana sınıfı öğrencisinden 9 bin 625 öğrenciye flor vernik uygulaması ve diş bakım seti dağıtılması planlanarak Çarşamba ve Havza ilçelerinde 25 Mayıs 2015 tarihinde başlanmıştır" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Miniklere Diş Taraması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0