SİYASET

Milli İttifak: Sanayi Ve İleri Teknolojide Çığır Açacağız

 
 300
Milli İttifak: Sanayi Veİleri Teknolojide Çığır Açacağız - Seçim çalışmaları kapsamında sanayi esnafını ziyaret eden Saadet Partisi milletvekili adayları, Turhan Bayraktar ve Bilal Arslan projelerini anlatmaya devam ediyor.
Bafra Haber

 |  - Seçim çalışmaları kapsamında sanayi esnafını ziyaret eden Saadet Partisi milletvekili adayları, Turhan Bayraktar ve Bilal Arslan projelerini anlatmaya devam ediyor.

 Türk sanayisinin mimarının Pr. Dr. Necmettin Erbakan olduğunu ifade eden adaylar, bu muazzam mirasın Saadet iktidarıyla yeniden hayata geçirileceğini ifade ederek, sanayi ve teknoloji atılımları ile ilgili yapacakları atılımları ana hatlarıyla sanayi esnafıyla paylaştılar.

Adaylar şunları ifade etti;
Bilim, teknoloji ve yenilik politikalarının başta eğitim, sanayi ve bölgesel politikalar olmak üzere diğer politikalarla tamamlayıcı olarak yürütülmesi; sanayi sektörü yanında hizmetler ve tarım sektörlerinde katma değer artışı sağlanması, yenilikçi girişimciliğin gelişmesi ve bölgesel potansiyelin harekete geçirilmesi açılarından önemlidir.

Türkiye`de Ar-Ge faaliyetleri temel araştırmadan başlayıp ürünün piyasaya sürülmesine kadar uzanan yeni teknolojik ürün üretme süreci geliştirilecektir. Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin ticarileştirilmesi yoluyla uluslararası düzeyde rekabetçi, yeni ara veya nihai teknolojik ürünler ile markalar oluşturulması kritik önem taşımaktadır.

Ar-Ge faaliyetleri, araştırma altyapıları ve araştırmacı insan gücü bakımından bölgesel ve küresel düzeyde işbirliğinin geliştirilmesi önemini korumaktadır. Kaydedilen gelişmelere rağmen Ar-Ge ve yenilik için ayrılan kaynakların hem miktarının hem de istenilen faydaya dönüşmek üzere etkinliğinin artırılmasına ihtiyaç vardır.

Ar-Ge harcamalarının GSYH`ya oranı, halen gelişmiş ülkelerin çok altındadır. Ar-Ge`ye GSYH`den ayrılan pay artırılacak, hedef ilk aşamada %2`nin üzerine çıkmak olacaktır. Türkiye için stratejik teknolojileri içeren yatırımların teşviki için kamunun altyapı yatırımlarının bir destek unsuru olarak kullanılmasına öncelik verilecektir.

Öncelikli alanlarda üretim ve ihracat kapasitesini artıran uluslararası doğrudan yatırımlar, ithal girdilerde, stratejik ürün ve sektörlerde yerli ürünleri özendirici bir şekilde desteklenecektir. İmalat sanayinin bölgesel dağılımında dengesizlik ortadan kaldırılacak, Türkiye`nin potansiyelini kullanabilmesi için Marmara dışındaki bölgelerde de üretim kapasitesi artırılacaktır. Bölgeler arası kalkınma dengesizliğini kaldırmak için özel programlar tatbik edilecektir.

İmalat sanayiinde;
Teknoloji üretimi geliştirilecektir.
Modern teknoloji kullanımı hızla yaygınlaştırılacaktır.
Nitelikli işgücü sağlanacaktır.
Yüksek katma değerli ürünlerde üretim kabiliyeti artırılacaktır.
Yeni gelişen sektörlere yatırım yapılacaktır.
KOBİ`lerin üretim ve yönetim yapıları iyileştirilecektir.
Orta ölçekli KOBİ`ler için yani sanayi siteleri oluşturulacaktır.
Teşvikler; üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmak için kullanılacaktır.

Güçlü bir "Sanayileşme Politikası" uygulanacaktır. Bu çerçevede önce yasal düzenlemeler oluşturulacak, şu kanunlar çıkarılacaktır.

Yeni bir "Sanayileşmeyi Teşvik Kanunu"
"Sınai AR-GE`yi Destekleme Kanunu"
"Bilimsel ve Teknolojik Araştırmaları Destekleme Kanunu"
"Mühendislik Faaliyetlerini Destekleme Kanunu"
Devlet, aşağıda belirtilen yeni kilit teknolojilere hem kamu yatırımı yapacak hem de özel sektörde yatırım yapan şirketleri destekleyecektir.

İlaç ve aşı üretimi
Nanoteknoloji, chip(çip) ve donanım üretimi
İleri teknoloji (HT) ekipman ve teçhizat
Benzinli ve dizel motor fabrikaları
Gaz türbini üretimi
Uçak, uzay ve havacılık sanayii
Savunma sanayii
Denizaltı ve muhrip üretimi
Takım Tezgahları üretimi
Ülkemizin sanayicilerinin ürettikleri ileri teknoloji ürünlerin iç piyasada kullanımı ve bunun yanı sıra ihracatı desteklenecektir. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Milli İttifak: Sanayi Ve İleri Teknolojide Çığır Açacağız içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0